Gyurkity Péter

Itt az Apple iPhone 7 és 7 Plus

A cég bemutatta új párosát, amely több újítással fut majd be a hónap közepén.

Az elmúlt hónapok leginkább az új iPhone okostelefonok közelgő elrajtolásáról szóltak, legalábbis ami az iOS-tábort illeti. Most végre sor került a hivatalos bemutatóra is, amely előtt érdekes módon az újonnan elindított Apple Twitter-hírfolyamban rántották le a leplet a főbb részletekről.


A rendezvény alatt először az Apple Music szolgáltatás került szóba, amely immár 17 millió regisztrált tagot vonultat fel. Ezt követte annak bejelentése, hogy az összes iWork alkalmazáson belül elérhetővé válik a valós idejű kollaboráció, de ennél nyilván nagyobb visszhangot váltott ki az új Apple Watch és a watchOS 3 legfontosabb újításainak felsorolása. A gyors vészhívás, a Scribble üzenetek, a Pokemon GO mind helyet kapott itt, míg a teljesen újratervezett Watch Series 2 a vízálló külsőre, az új chipre, valamint a szintén új kijelzőre helyezi a hangsúlyt, kiegészülve számos további alkalmazással. Az ár ezúttal 369 dollár, míg a közvetlen előd 269 dollárba kerül majd, az előrendelés szeptember 9-én indul.


Ezt követte a várva-várt telefonos páros, amellyel kapcsolatban kiemelték, hogy az iPhone családon belül már 1 milliárd példány felett járnak. Az iOS 10 új értesítőkkel, a felemelés által kiváltott automatikus feloldással, javított Music és Maps alkalmazással, illetve jobb Siri szolgáltatással vonzza majd a felhasználókat, míg a hardver kapcsán a fényes külsőt, az új nyomásérzékeny, a haptikus motorral is együttműködő Home gombot, a burkolat IP67 certifikációját, valamint a Quad-LED True Tone flash kamerát emelték ki, amelyet az OIS és egy 7 megapixeles szelfikamera egészít ki. Ahogy az várható volt, a 3,5 mm-es jack dugót a Lightning csatlakozó váltja le, de elérhető lesz itt egy átalakító is, míg a sztereó hangszórók jobb hangzást biztosítanak majd – a cég új vezetéknélküli fülhallgatókat is bemutatott.


A teljesítményért az A10 Fusion chip felel, ennek négy magjához jobb grafikus teljesítmény, a cég szerint az eddigi leghosszabb üzemidő, az iPhone 7 Plus esetében hátoldali iker-kamera, valamint LTE Advanced társul – a kijelzők mérete maradt 4,7 és 5,5 hüvelyk. Az első példányok szeptember 16-tól futnak majd be. Az ár 649 dollártól indul, hazánkban a tervek szerint szeptember 23-tól kezdődik az forgalmazás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #85
    Uj feature :D https://mobilarena.hu/hir/nem_lehet_az_iphone_7-tel_kesztyus_kezzel_banni.html
  • M2 #84

    Utoljára szerkesztette: M2, 2016.09.19. 18:04:26
  • adam46 #83
    Te nem érted, amit mondok, alapjaiban ez a baj. :D
  • M2 #82
    Vízálló 1m-ig, 30 perc időtartamon belül. De ha te azt tervezed, hogy minden nap sokszor fél órákat búvárkodsz vele a gyerekmedencében pár perces szünetekkel, akkor lehet egyszercsak megunja a működést. Garis cseréd meg teljesen jogosan nem lesz. Senkinél se lenne.
    Csak ezért szóltam, hogy az IP67 miatt átmenni Apple fikázásba tök fölösleges haterkedés. De ha ennyire jól esik, nem akarom elrontani az élevezeted, folytasd csak nyugodtan - leszarom.
  • adam46 #81
    "De ember! A szabványnak az a lényege, hogy meg kell neki felelni. Különben nem kapja meg a minősítést."

    Akkor miért nem vízálló 1m-ig?
  • M2 #80
    "Tök mindegy, hogy akkor hülyeséget írtam."
    Nem csak akkor, folyamatosan. :-)

    De ember! A szabványnak az a lényege, hogy meg kell neki felelni. Különben nem kapja meg a minősítést.

    Mellesleg a 6S is védett volt, de inkább semmilyen minősítést nem szereztek rá, védve a saját seggüket. Most is védik: vízkár esetén nincs gari. Mint a többi gyártónál sincs.
  • adam46 #79
    Tök mindegy, hogy akkor hülyeséget írtam. Az IP67 vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig). Ezzel szemben az iphone 7 csak cseppálló és vízlepergető, szóval a szabványnak nem állja meg a helyét. Puszi.
  • M2 #78
    "Azt irta, hogy az IP67-nek tobb fokozata van ? :DDDDD"

    Egész konkrétan, igen, így:
    "Az IP67-nek is több fokozata van"

    Olvasás megy?
  • UUUU #77
    Na az Apples bohoc.
    Ne akard megmagyarazni, amihez nem ertesz.
    Azt irta, hogy az IP67-nek tobb fokozata van ? :DDDDD
    Meg csak hasonlot sem irt, ellenben leirta, hogy mit jelentenek a szamok.
    Tudod van am IP65,IP67,IP68 is. :D
  • M2 #76
    Magadat kérdezd.

    "Az IP67-nek is több fokozata van"?

    Az IP67 az IP67, sötétke!