MTI

Nem adta fel az interneten megrendelt csomagokat a csaló

Elfogtak és őrizetbe vettek a bátonyterenyei rendőrök egy budapesti férfit, aki több mint harminc embert károsított meg internetes csalással; a sértettek kifizették, de nem kapták meg a hirdetett árukat - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a 45 éves budapesti S. András februártól május végéig televíziót, kávéfőzőt és különböző háztartási eszközöket kínált eladásra az egyik internetes oldalon. A sértettek átutalták a megadott bankszámlaszámra az eladásra kínált áru ellenértékét, de a megvásárolt terméket nem kapták meg. A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított ilyen módszerrel több mint harminc embert károsított meg.

A szóvivő közölte: a körözési eljárás eredményeként S. Andrást szerdán Budapesten elfogták és bűnügyi őrizetbe vették. A bátonyterenyei feljelentés alapján a helyi rendőrkapitányság 6 rendbeli csalás bűntett és 27 rendbeli csalás vétség gyanúja miatt folytat eljárást a férfi ellen, és kezdeményezi az előzetes letartóztatását. Vizsgálják azt is, hogy összefüggésbe hozható-e más, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével - mondta a szóvivő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • don Fülig Jimmy #8
  szerencsére ez a kérdés ennyivel nem lezárható. Az kétségtelenül igaz, hogy kapzsik, különben gondolkoztak volna, és azt sem árt észben tartani, hogy ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem is igaz. De ettől függetlenül a csaló még csaló marad, akinek sitten a helye.
 • don Fülig Jimmy #6
  @Tinman: ezt inkább ne erőltesd. Épp elég feltört fiókról lehet olvasni a HA-n. Az utánvét ugyanúgy lutri. Postai, futár, nem számít, mert addig nem bonthatod meg a csomagolást, amíg ki nem fizetted, onnantól viszont a Tiéd, függetlenül attól, hogy mi van benne. Ha tutira akarsz menni, személyes átvétel, és kipróbálod a készüléket. Nincs olyan, hogy lemerült, áramszünet van és csak azért nem tudod kipróbálni. Ha nincs próba vagy nem úgy működik ahogy kellene, az a biztos ha ott hagyod (mint a használt klímás autóknál, "csak tölteni kell a klímát és működik", ja, kb 8-10e Ft, töltesd fel, aztán beszéljünk. SOHA egy nem hívott vissza, hogy feltöltette, működik). Észnél kell lenni, nem szabad bedőlni a szar dumáknak, hogy occóéadom, anyáméletére, kajárakell, ilyenkedvezőajánlatnincsmégegy. Minél olcsóbb, annál gyanúsabb.
 • Tinman #5
  Sok pozitívval rendelkezőnek, aki ráadásul régi regisztráció is azon az oldalon, nyugodtan lehet előreutalni. Eddig megszámlálhatatlan ilyen vásárlásom volt, 90%-ban előreutalással és soha nem történt semmi gond... persze nem véletlenül, mert kizárólag az adott oldal szerint is megbízhatónak minősülő illetővel üzleteltem.
 • Tinman #4
  Műszaki cikkekről van szó a cikkben, szó sincs kisebb összegről. Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy tudom, hogy 5000 Ft feletti csalásnál/lopásnál már foglalkozik az ügyeddel a rendőrség is.

  Aki pedig hagy elúszni, 5-10-15 ezret az a többi embertársával is kicseszik, mert a rohadékot, ha nem vonják felelősségre akkor újra és újra megteszi.
 • morguldae #3
  Ki az a hülye, aki manapság előre utal pénzt bárkinek is? Ott az utánvét te gyogyi! Ha meg utánvéttel nem veheted meg az árut az már önmagában is gyanús! Hogy még mindig akadnak ilyen idióták...hihetetlen.
 • bunny #2
  Nem feltétlenül, ha kisebb összeggel csinálja sokan inkább hagyják a fenébe, minthogy bíróságra járkáljanak pár ezer forintért. Még meg fogja bánni aki feljelentette, amikor X-edik alkalommal idézik be a bíróságra, mert a bűnös mindig fellebbezett és újra és újra és újratárgyalják a nyilvánvalót. És a végén kap valami behajthatatlan pénzbüntetést esetleg fél év felfüggesztettet, te meg elcsesztél napokat az életedből + zsák pénzt az utazgatásra, szabira stb. A pénzedet pedig soha nem kapod meg, ahogy az árut sem. Csak veszthetsz.
  Pont erre játszanak az ilyen kis ge3ik, és sajnos a többségének be is jön.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.08.05. 12:03:29
 • Tinman #1
  Agyhalott. De az ilyen nem is csaló, hanem egy tudatlan suttyó. Elutaltatja előre a pénzt. Hová? Hát a saját számlájára. Áááá biztos nem lesz belőle ügy és az emberek hagyják veszni a pénzüket...

  Komolyan mondom, döbbenet. És ezeknek szavazati joguk van. Pfff.