Berta Sándor

NFC-chipes órát dobott piacra Kínában a Swatch

A terméket Sanghajban mutatta be a svájci gyártó.

A Bellamy nevű készüléket a Swatch a China UnionPay és a Bank of Communications szakembereivel közösen készítette el, s a legfontosabb funkciója a Near Field Communication (NFC) technológia támogatása, amelynek köszönhetően lehetővé teszi a boltokban a készpénz nélküli fizetést.

Az eszköz nem véletlenül kapta a Bellamy nevet, ugyanis a Swatch így tiszteleg Edward Bellamy amerikai szerző előtt. Az író a Visszatekintés 2000-ből az 1887-es évre című novellájában egy olyan utópisztikus világot ábrázolt, amelyben a hitelkártya lép a készpénz helyébe. Bellamy ebben az 1888-as művében elsőként írta le a hitelkártyákat és ezzel 40 évvel megelőzött mindenki mást. Miután a Swatch elismeri az innovációkat és az úttörő ötleteket, ezért úgy döntött, hogy az író nevét viselje a legújabb terméke.


Az új modellnél az NFC-chipet az óra számlapja alatt helyezték el és a segítségével bármely POS-terminálnál lehet fizetni. A sanghaji bemutatón jelen volt Nich Hayek, a Swatch csoport vezérigazgatója; Chen Zhi, az UnionPay alelnöke és Tao Wen, a Bank of Communications személyi pénzügyi szolgáltatások részlegének vezetője. A szolgáltatás 2016 januárjától lesz elérhető és rövid időn belül egész Kínára kiterjesztik majd. A Swatch azt tervezi, hogy az új óra az Amerikai Egyesült Államokban és Svájcban is kapható lesz. Az alpesi országban az egyik helyi bank és a biztonságos tranzakciókat lehetővé tévő partnerek támogatják a projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!