Gyurkity Péter

Itt a két csúcs-Lumia specifikációja

A korábban emlegetett két típus jellemzőinek listája bukkant fel az interneten.

A Microsoft jó ideje adós a saját csúcskategóriás megoldásokkal, amelyek egyben a platform túlélését is biztosítanák, a hiánypótlásra azonban minden valószínűség szerint még az év vége előtt sort kerítenek. Most ismét felbukkant a világhálón a korábban megszellőztetett két példány, mégpedig a korábban kiszivárgott hardveres részleteikkel együtt.

Május elején mi is írtunk arról, hogy a két csúcskategóriás fejlesztés Cityman és Talkman kódnéven készülget, most szintén ez a páros köszön vissza, mégpedig ezúttal az AdDuplex reklámplatform legutóbbi, legfrissebb felmérésében. Eszerint a Cityman típusjelzése RM-1100, és bár kijelzőjének pontos mérete nem szerepel az összesítésben, ez a korábbi pletykák alapján 5,7 hüvelykes lesz, amit QHD felbontás, egy nyolcmagos Snapdragon chip (jó eséllyel a 810), 3 GB RAM, egy 32 GB-os, tovább bővíthető belső tároló, egy 20 és egy 5 megapixeles kamera, valamint egy 3300 mAh-s akkumulátor és az USB Type-C csatlakozó egészít majd ki.

A másik példány, a Talkman, RM-1104 és RM-1105 típusjelzéssel van jelen a listában, ez szerintük is 5,2 hüvelykes kijelzőt kapna, amely az 1080p felbontást támogatná. A korábbi pletykák szerint ehhez itt egy hatmagos Snapdragon chip, valamint a már említett memória és belső tároló csatlakozna, de a kamerák párosa is maradna változatlan, a listát pedig egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor zárja, a fent is szereplő új USB-csatlakozóval. A Windows Central a Cityman esetében saját forrásaira hivatkozva megerősítette a hardveres specifikáció részleteit, a Talkman esetében azonban erre még várni kell.

A hivatalos megjelenés az utolsó negyedévben esedékes, így az ünnepi szezonban idén a Microsoft is felzárkózhat riválisaihoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #3
    Z3 compact
  • Sequoyah #2
    Melyik lesz a fotos telefon, az Lumia 1020 utodja? Sajnos a komplett okostelefon piacon nem talalni hozza merheto specifikacioju kamerafont, amire le tudnam cserelni...
  • Gauge #1
    Nem mindenkinek kell a gigaképernyő. Mikor lesz 4.0-4.7-es kijelző prémium hardverrel?