Szekeres Viktor

A pláza ásza Vegasban

Az idei év legpocsékabbjának kihozott Kevin James-komédia nem botrányosan gyenge, 2015-ben már három rosszabb film is volt nála.

Hogy tetszett A pláza ásza Vegasban?
  • Tetszett, jó film.
  • Közepes lett.
  • Gyengén sikerült.
  • Még nem láttam.
Aki otthon akar lenni a filmek világában, aki kíváncsi arra, hogy egy bizonyos, a sajátjától igencsak eltérő ízlésű réteg milyen filmeket kedvel, vagy aki egyszerűen csak nosztalgiázni szándékozik és felidézni azt, hogy öt, tíz vagy húsz évvel ezelőtt milyen komédiákat kedvelt, az lehet, hogy megnézte pár éve A pláza ásza című Kevin James-komédiát. Más okot ugyanis a katasztrófaturizmuson kívül nem nagyon tudunk elképzelni - legalábbis az átlagnézők számára, a filmfanatikus kritikusok, akik majd minden filmre beülnek, külön állatfajt jelentenek. És félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy A pláza ásza vállalhatatlanul pocsékra sikeredett volna, egész egyszerűen egy olyan filmes műfajt képviselt, amiről azt gondolnánk, hogy rég kihalt. De nem, az alacsonyra ingerküszöbre kalibrált fizikai komédia még mindig él és virul, maximum a képviselői egyre ritkábban jutnak el a mozikba.


Nyilvánvalóan a fent belőtt kategóriák képviselőinek zöme már A pláza ásza első részével szert tett arra a tapasztalatra, melyre szüksége volt, így sokak számára a második rész már nem bírt relevanciával. Maradtak azok, akiknek tetszett a film, illetve a megátalkodott Kevin James-fanatikusok. És van egy jó hírünk számukra: ők nem is fognak csalódni A pláza ásza Vegasban-ban.

A történetre nem érdemes egy szót sem vesztegetni, hiszen a cím elolvasásáig mindenki eljut - egyszerű filmnek egyszerű koncepció dukál. A készítők a folytatásban fogták Paul Blart karakterét és lerakták Las Vegasban. Nyilván tessék-lássék valamilyen kerettörténetet (biztonsági őrös expó) és pár karaktert is kerekítették köré, de mindenki tudja, hogy ezek csak a "poénok" és a kihasználandó helyzetkomikum-lehetőségeket hivatottak elősegíteni, egyéb funkciójuk nincs. A konfliktust műkincstolvajok fogják jelenteni. A megoldást pedig? Igen, Paul Blart.


A végeredmény pedig ennek megfelelő lett. Egy viszonylag ártalmatlan, jórészt fizikai komédia, melyet a jellegtelen főszereplő úgy tűnik, elvisz a hátán, de ha cinikusak akarnánk lenni, azt mondanánk, hogy bármelyik testes amerikai komikussal működne egy ilyen típusú film. Az ember elsőre még úgy is vélhetné, hogy abszolút rétegszórakozás lett A pláza ásza Vegasban, de mivel látjuk az amerikai bevételeket, tudjuk, hogy szó sincs arról, hogy csak kevés embert érdekelne.

Így inkább maradjunk abban, hogy a végeredmény ezerszer látott, klisés és ötlettelen katyvasz lett, mely nézése közben azért egyszer-kétszer óhatatlanul is elmosolyodik az ember, bár lehet, hogy csak kínjában.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A pláza ásza Vegasban (Paul Blart: Mall Cop 2)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 94 perc

rendező: Andy Fickman
forgatókönyvíró: Nick Bakay, Kevin James
zeneszerző: Rupert Gregson-Williams
operatőr: Dean Semler
producer: Todd Garner, Kevin James, Adam Sandler

Kevin James (Paul Blart)
Raini Rodriguez (Maya)
Eduardo Verástegui (Eduardo Furtillo)
Daniella Alonso (Divina)
Neal McDonough (Vincent)
David Henrie (Lane)
D.B. Woodside (Robinson)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Airbus A380 #7
    Akkor ebben sem fogok csalódni? Nyilván ettől sem várom hogy rettentő jó film, de mint írtam az 1-es rész nekem tetszett .
  • Palinko #6
    nyugottan nézd meg, ugyan az-az egyszernézős, elszórakozós fajta
  • Airbus A380 #5
    Szerintem jó film volt az első is, nem egy 200szor megnézendő film, anno én a megjelenés után láttam kb 4 éve, meg 1-2 hete néztem újra, nem nagy film de ennyire ahogy a cikkben le van húzva szerintem nem rossz, 1 laza egyszer nézős esti filmnek bőven elmegy a másodikat még nem láttam, de megfogom nézni, remélem az első színvonalát eléri.
  • krisbart #4
    Király film,100x többet ér mint a halálos iramban 7.
  • Griphons #3
    Még nem láttam a filmet (igen, az első elég gyenge volt), de a kritika elég furára sikeredett. Gondolom Szekeres Viktor követte el - a stílus elég sokatmondó - és a cikk elején gyakorlatilag nem a filmet szidja mint a bokrot, hanem lehülyéz mindenkit aki meg merte nézni. Ehhez csak gratulálni tudok.
    Esetleg kiposztolás előtt nem ártana egy lektorálás, ha már zsigeri undor vezérelte kritikákat böfög fel a cikkíró...
  • Dagohun74 #2
    jaja az első rész szar volt.
  • tomboy013 #1
    Ennek már az 1. része is gáz volt.