Berta Sándor

Miele + Microsoft = intelligensebb konyhai berendezések

Az internetről okostelefonnal letöltött recepteket a sütő is érzékeli, és az előre megadott hőfokon és időtartamig kapcsol be.

A Miele a hannoveri kiállításon mutatta be azt a megoldását, amely a Microsoft Azure IoT-szolgáltatásán alapul. A két cég együttműködésének köszönhetően a jövőben az emberek a következő generációs konyhai berendezéseket számos kiegészítővel szerelhetik majd fel. Így például a sütő ellátható lesz egy asszisztens rendszerrel és a recepteket előre lehet majd programozni, hogy az étkezések tökéletesre sikerüljenek.

A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a Miele honlapján recepteket kereshessenek, majd egy étel kiválasztásával a szükséges adatokat elküldjék az okostelefonjukra vagy a táblagépükre. Az információk továbbítását - az Azure alkalmazásával - érzékeli a megfelelő automatika, amely előkészíti a sütőt. A berendezés figyelembe veszi a hőmérsékletet; azt, hogy az ételt milyen módon kell elkészíteni; az étel elkészítésének időtartamát és számos más szempontot. A hiba lehetősége szinte kizárt.

Dr. Eduard Sailer, a Miele műszaki ügyekért felelős ügyvezetője kijelentette, hogy a kifejlesztett rendszer figyelembe veszi a készülékeik különlegességeit és funkcióit, s ezeket a dolgokat a lehető legjobban beilleszti az ételkészítési folyamatba, így az ügyfelek optimálisan kihasználhatják a konyhai berendezésekben rejlő lehetőségeket. Klaus von Rottkay, a Microsoft Németország ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy ez a projekt csak egy példa arra, hogy a dolgok internetének és a felhőtechnológiáknak nem csupán a vállalati szférában van széles alkalmazási területük, hanem intuitív, előremutató megoldásokat kínálhatnak a végfelhasználók számára is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AxxE #3
  Arról nem is beszélve, hogy nem kevergeti helyetted a kaját.. Jól odaég, utána lehet perelni. :D
 • kvp #2
  Kiveve, hogy ha egy microsoft huto lefagy, akkor valojaban kiolvad...

  Viccen kivul, ez egy erdekes fejlesztes lenne, ha tenyleg automatikusan mukodne minden. De amig a mosogep nem tolti meg magat, tereget ki es rakja el a ruhakat vagy az intelligens tuzhely nem fozi meg az etelt az ember helyett, addig nagyjabol a hetzenes kvarcora kategoriajaban jatszanak.
 • stoppos #1
  De legalább nem lesz gond, ha lefagy a mélyhűtőm, hisz úgyis az a dolga.