Berta Sándor

Olcsó laptopokkal a Chromebookok ellen

A Microsoft továbbra sem adta fel azt a tervét, hogy több olyan terméket dobjon piacra, amely hatékonyan veheti fel a harcot a Chromebookokkal szemben.

A DigiTimes tajvani IT-portál információi alapján a tengerentúli konszern azt tervezi, hogy szorosan együttműködik az Intel és az ECS Elitegroup szakembereivel, s közösen megalkotnak egy 11,6 hüvelykes notebookot, amelyet 149-179 dolláros áron lehetne megvásárolni. Az új készülékek a Windows 10 operációs rendszerre épülnének. A cégek az új eszközt elsősorban az oktatási piacra szánnák, ezért az új modellt, illetve annak változatait az Intel ClassMate PC sorozatának részeként kínálnák.

Emellett az elképzelések között szerepel egy rendkívül olcsó, 149 dolláros notebook piacra dobása is a végfelhasználók számára. Ebben a projektben a Microsoft partnere a kínai 3Nod lenne. Ezt különböző változatokban építenék meg és ismert márkaneveken forgalmaznák. A kijelző 11,6 hüvelykes lesz és valószínűleg olcsó TN-paneleket építenek majd be az új termékekbe, hogy így tartsák alacsonyan a költségeket. Mindkét esetben az új készülékek alapjait az Intel Bay Trail-T-CR chipcsaládja jelentené. Ezt a négymagos rendszerchipet már most is számos olyan olcsó táblagépbe beépítették, amelyeken a Windows 8.1 fut.

Az új notebookokat leghamarabb 2015 közepén dobhatják piacra és igazán nagy számban az esztendő második felében, a Windows 10 operációs rendszerrel együtt érkezhetnek majd. Ezenkívül a Microsoft további rendkívül olcsó modellek piacra dobását is tervezheti, amelyek 11,6 hüvelykesnél nagyobb képernyővel érkezhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #2
    "amelyet 149-179 dolláros áron lehetne megvásárolni."
    és ebben már benne van az op.rendszer ára is vagy az egy külön tétel?

  • sakhalin #1
    Sikeres lesz mint a windows Rt hahahah