SG.hu

Elindul Budapesten az Über

Budapest csatlakozik azon európai városok növekvő táborához, ahol elérhető az Uber telekocsi szolgáltatása.

A cég közleménye szerint a mai naptól hazánkban is elérhetővé válik az Uber telekocsi utazásmegosztó szolgáltatás. Az Uber okostelefon alkalmazása egyetlen gombnyomással valós időben köti össze az autóst az utassal. Kiemelik, hogy hazánk fővárosában körülbelül 600 000 autó közlekedik nagyon rossz kihasználtsággal. Naponta egy személygépkocsit átlagosan 1 óra hosszat 1.5 személy szállítására használnak, és a személyautók a nap fennmaradó 23 órájában állnak.


Az UberX bevezetésével a cég azt reméli, hogy egy olyan hatékony utazás megosztási platformot ad Budapestnek, amitől javul majd az autók kihasználtsága és azonos számú napi utazás akár 150 000 autó használatával is megoldható legyen. Patrick Studener, az Uber magyarországi szóvivője így nyilatkozott: “Nagyon izgatottak vagyunk az UberX budapesti tesztelése miatt. Az UberX egy elérhető, egyszerű és rugalmas választási lehetőséget nyújt. Utastársat közvetít a személygépkocsik kihasználatlan ülőhelyeihez, így a már úton lévő gépkocsikat hatékonyabban használhatjuk, miközben csökken a városok forgalmi és környezeti terhelése.”

Mindenki, - aki vezetői engedéllyel és saját tulajdonú gépkocsival, valamint biztosítással rendelkezik, 21 évnél idősebb és feddhetetlen előéletű - regisztrálhat az Uber felületén, amelyet az Uber minden esetben megvizsgál. Az alkalmazás segítségével az autóvezetők hatákonyabban használhatják autójukat, amely segít a forgalom csökkentésében, valamint alternatív lehetőséget kínál a fogyasztók – vagyis az utazni szándékozók – számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pakeszke #2
    25 eve megvolt a gengsztervaltas, es meg ma sem merek taxit leinteni...
  • alma2 #1
    Vesszenek, a sutyerak, bunko, kozlekedesi szabalyokat be nem tarto, ha olyan kedvuk van a forgalmat feltarto taxisok. (leginkabb a repterisekre gondoltam)