SG.hu

Ingyen WiFi svéd segítséggel a Ferenc körúton

Svéd összefogással és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával újult meg a IX. kerületi Angyal István park.

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Svéd Fenntarthatósági Program keretén belül zöldült meg és vált modernebbé a IX. kerületi Angyal István park Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával. A Svéd Fenntarthatósági Program keretében kezdeményezett korszerűsítésnek és tereprendezésnek köszönhetően az Üllői út és a Ferenc körút kereszteződésénél modern, ingyenes, vezeték nélküli internetet kínáló közösségi tér alakult ki. Az ideültetett változatos növényzetnek köszönhetően a város egy újabb sűrű és forgalmas pontján élvezhetjük a természet közelségét.


„Nagy örömömre szolgál látni ezt a fenntarthatóság szellemében megújított parkot, amely a magyar és a svéd állami- és magánszektor különleges összefogásának köszönhetően született újjá és egy újabb nagyszerű lépés egy zöldebb, fenntarthatóbb városi élet felé” – hangsúlyozta Anna Boda, Svédország Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője.


A parkban wifi hotspot kapott helyet, így megfelelő eszköz – okostelefon, táblagép, stb. – birtokában bárki ingyen használhatja az internetet. Azokat, akik még csak most ismerkednek az okostelefonok és az internet világával, könnyen érthető, a felhasználást segítő információs táblák igazítják el. A kiadott közlemény szerint az Angyal István park rekonstrukciójának célja egy biodiverzív, fenntartható park létrehozása volt. A városi táj mind ökológiai, mind vizuális gazdagítására a parkba közel húsz őshonos, szárazság- és várostűrő, energiatakarékosan fenntartható növényfajt telepítettek az eddigi mindössze hat növényfaj helyett.

A parkban felállított papírrepülő installáció a park névadójának, az 56-os forradalom hősének, Angyal Istvánnak állít emléket. A repülőn barátjához, Eörsi Istvánhoz írt búcsúlevele néhány sora olvasható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!