Gyurkity Péter

1 GB RAM és NFC az iPhone 6 specifikációjában

Néhány nappal a hivatalos bejelentés előtt már szinte teljesen összeállt a kép az új generációval kapcsolatban.

Alig néhány nap van már csak hátra a bemutatóig, erre az Apple minden bizonnyal szeptember 9-én kerít majd sort. Az új párossal kapcsolatban eddig sem volt hiány a különböző pletykákban, ám mostanra nagyjából összeállt a kép, amely a fizetési tranzakciókat feldolgozó cégekkel kötött exkluzív megállapodásokkal egészült ki.

Azt eddig is sejthettük, hogy az Apple végre elszánja magát a mobilfizetési platformok, pontosabban az NFC technológia támogatására, vagyis az ehhez szükséges chip megtalálható lesz a készülék burkolata alatt. A most kiszivárgott képek megerősítik a korábbi értesüléseket, eszerint az NXP gyártja az itt alkalmazott példányokat, míg a cég állítólag három új megállapodást kötött, így a mobilfizetések támogatásában az American Express, a Visa, valamint a Mastercard is a segítségükre lesz, ezzel tehát mindhárom legnagyobb szereplőt maguk mögött tudhatják majd.

Ami a további hardveres részleteket illeti, itt az új információk alapján egy ikermagos, 2 GHz-es órajelen futó, 64 bites A8 processzorra számíthatunk, amely érdekes módon – már amennyiben hihetünk a forrásnak – mindössze 1 GB RAM-mal párosulna. Mivel ez már a 2012-ben megjelent eredeti iPhone 5 esetében is megtalálható volt, a kapacitás idejétmúltnak tűnik, annál is inkább, mert a csúcskategóriás androidos megoldások inkább 2, de már sokszor 3 GB RAM-ra támaszkodnak, emellett az is kérdéses, hogy a nagyobb méretű kijelzők által támogatott felbontásokon hogyan teljesít majd az új okostelefon. Ez utóbbival kapcsolatban egyelőre csak találgatások állnak rendelkezésünkre, eszerint a 4,7 hüvelykes példány 1334 x 750 pixel felbontást és 326 ppi pixelsűrűséget, míg 5,5 hüvelykes társa 2208 x 1242 pixel felbontást és 461 ppi pixelsűrűséget vonultat majd fel.

Az LTE Cat 4 elérésről a Qualcomm MDM9625M modem gondoskodna, legfeljebb 150 Mbps átviteli sebességgel, ezt az információt azonban már egy rövid videó egészíti ki, amelyen állítólag szintén az új telefon látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lac coo #52
    De szerintem kamu, én azért meghökkennék ha tényleg 1-el jönne ki :))
  • lac coo #51
    A mostani telefonomban 1 g van, mindenre elég, igaz kb semmire nem használom :)))
    A táblámban 3 g van, néha kiakad szegény :))) Igaz, ha akarom akár a cad touch is elég durván tud futni rajta, vagy sketchbook pronál, nem két rétegem van hanem 5 ....Nekem nyóc, de ennyiért talán elvárná az ember, hogy ne legyen ilyen korlát rajta .

    Persze mondjuk annyira nem érdekel, én tuti nem vennék manapság 2 g alatt telefont se semmit, főleg nem prémium kategoriában.
    Azért egy szifon nehogy már tömeg telefon kategória legyen :DDD

    De az veszi akarja, többet nem akarok -tudok hozzászólni :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.09.05. 17:30:43
  • Linkout #50
    Szívemből szóltál.
  • M2 #49
    Mivel jelenleg úgy fest, hogy (az iPhone6 és majd 6S) ronda lesz és nagy tepsi, tőlem rakhatnak bele 8 giga memóriát is, akkor se lesz vonzó számomra.
  • Papichulo #48
    Persze, hiszen az Apple mindig tudja mi a legjobb ;)
  • Zsoltee_a_bator #47
    Kiderul, hogy megis 2 gb lesz benne es akkor mindenki aki most azzal ervel, hogy az 1 GB eleg, majd buszke lesz ra. Ez igy mukodik.
  • Papichulo #46
    4 HD videó megy egyszerre navigáció közben

    Nala ket navigacio ment egyszerre! :)
  • M2 #45
    Az autók nem tudnak a víz alatt úszni, tehát az autók "semmire se jók manapság". :-)
  • M2 #44
    Életszerűtlen, hogy egy crop-hoz nem elég 1 giga memória.

    Ne gyere azzal, hogy láttál már olyan felbontású képet, amihez nem lett volna elég, mert akkor kanyar vissza a #43-hoz.
  • M2 #43
    Végülis futhatna a telefonon CAD és 3DMax is, biztos van a világon 2-3 ember aki meg is próbálkozna vele, de ez a szemét Apple nem szolgálja ki az igényeiket. Nem is értem miért!? :-)

    Vagy volt itt egy elvetemült, aki azon élvezett, hogy a telefonján 4 HD videó megy egyszerre navigáció közben. Őrá se gondolt ez a szemét cég!

    Nem lehet, hogy akkor úgy van jól, hogy ami a tömegeknek szükséges, az kerül bele a tömegtelefonokba, a speciális igényűek meg használnak megfelelő céleszközt?