Berta Sándor

Az idén jöhetnek az Intel új processzorai

A konszern új generációs CPU-inak megjelenésére még egy kicsit várni kell.

Brian Krzanich vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy voltak problémák a 14 nanométeres gyártási eljárásra való átállás során. Mindez azt jelenti, hogy az új Broadwell-architektúrára épülő chipek csak az év végén jelenhetnek meg és az ezeken alapuló PC-k is kicsit késhetnek. A menedzser kiemelte, hogy az új Broadwell processzorokon alapuló számítógépek időben megjelenhetnek még karácsony előtt, ugyanakkor az őszi iskolakezdésre aligha lesznek elérhetők. Az új chipek a nyári szünet végén csak akkor mutatkozhatnának be, ha már sikerülne őket júliusig vagy augusztusig legyártani, ez pedig aligha valósítható meg.

Az Intel eddig azt állította, hogy az első Broadwell-alapú processzorok az év közepén, míg az azokra épülő konfigurációk az év második felében a boltok polcaira kerülhetnek. Amennyiben minden a tervek szerint alakult volna, úgy a gyártók már a Computex kiállításon bemutatták volna az új Broadwell-alapú készülékeiket. Az új gyártási eljárásra való átállással kapcsolatos problémák miatt azonban a számítógép-gyártók továbbra is kénytelenek a Haswell rendszerchipeket beépíteni a termékeikbe.

A PC-ipar így most elsősorban abban reménykedik, hogy a karácsony előtti időszakban sikerül növelni az eladásokat, ebben az időszakban ugyanis hagyományosan jóval több számítógépet értékesítenek, mint az esztendő többi részében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SANTANTICA #1
    Az Intel az új, nem a procik?