SG.hu

Az önvezető autó forradalmasítja a mobil munkavégzést

A Regus és a Rinspeed közös fejlesztése a járműveket teljes körű kapcsolattal rendelkező irodává és tárgyalóteremmé alakítja. Az autózás nem lesz többé holtidő az otthon és a munkahely között, hiszen az üzletemberek vezetés helyett a munkájukkal foglalkozhatnak.

A munkaterek globális szolgáltatójaként ismert Regus a Rinspeed autóipari vállalattal együttműködve dolgozik egy új önvezető koncepcióautó, az XchangE fejlesztésén, amelyet márciusban mutatnak be a Genfi Autószalon keretében. A cég közleménye szerint az XchangE két első ülése hátrafordítható, így kialakítható egy négyszemélyes, mobil munkavégzésre és megbeszélésekre alkalmas tér. Az autó fejlett technológiai rendszere lehetővé teszi az utasok számára, hogy utazás közben is kapcsolatban maradjanak cégükkel, így például a dugóban ülve, a hátsó ülésről tartsák meg prezentációjukat.

Az eredmény egy kényelmes mobil iroda, amely akár a repülőtérig araszoló forgalomban töltött időt is képes hasznos munkaidővé változtatni. Az önvezető autó nagyobb rugalmasságot kínál az üzletembereknek munkarendjük kialakításához, hiszen a napi feladataikat útban hazafelé is befejezhetik, így kevesebb munkát kell hazavinniük a családdal töltött idő rovására. Az XchangE fejlesztésében való közreműködés egyike a Regus számos újításának a rugalmas munkavégzés területén. A Regus Express projekt keretében bárki számára elérhető üzleti létesítmények és munkaterek épültek az autópályák és forgalmi csomópontok mentén, többek között vasútállomásokon, autópálya-pihenőkben és próbaüzemként a berlini Shell benzinkutakon is.


"A Regus már régóta dolgozik azon, hogy megalkossa a jövő munkamódszerét, amelynek révén az eddig kihasználatlan idő is értékes munkaidővé válhat. Az üzletemberek egy része már most is dolgozik útközben, ezt nemsokára pedig már autóban ülve is megtehetik. Egy tanácsadó vagy területi képviselő produktív munkával töltött ideje akár napi 7-8 órára is nőhet a vezető nélküli jármű, valamint a Regus útmenti munkatereinek és belvárosi üzleti központjainak használatával" - mondta Andre Sharpe, a Regus globális termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

Frank M. Rinderknecht, a Rinspeed Inc. alapítója és elnök-vezérigazgatója hozzátette: "Az önvezető autók esetében a sofőröknek nem kell figyelniük az utat, így sokkal hasznosabban is tölthetik az idejüket. A rugalmas és hatékony munkavégzés területén szerzett szakértelme révén a Regus ideális partner számunkra az új koncepció fejlesztésében."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #5
    Nem csak a munkavegzest fogja forradalmasitani hanem meg millio mast is.
    Rengeteg dologra fogjak felhasznalni az emberek az automata jarmuveket, amiket most elkepzelni sem tudunk. Nagyon sok jo, rossz, eszement otlet lesz.
    Kezdve termeszetesen a terroristakkal. Mert milyen egyszeru, csak be kell programozni, magatol odamegy es robbant.
    Es persze az afrikai ehezoknek is egyszerubb lesz a segelyeket kiosztani.
  • e98ff #4
    "1.) Nemcsak "üzletemberekből" áll a világ, valakinek dolgoznia is kell"
    De ez a koncepció az üzletembereknek lett kifejlesztve. Nyilván egy gyári munkásnak ez nem opció, de nem is ők a cég célközönsége.

    "2.) Ha valaki az autóból is tud munkát végezni, azt TÁVMUNKÁNAK hívják, és akkor minek ül be az autóba? Otthonról egy fotelből is elvégezhetné."
    Ez arról szól ,hogy ha már úgyis be kell menned dolgozni, és nálad van a laptop, akkor miért ne dolgozhatnál útközben az unalmas vezetés helyett? Sok munkához elég már egy laptop is.
  • Nabateus #3
    Nalam altalaban ket esetleg lehetseges, ha kocsiban ulok. Vezetek, vagy alszom. :)
  • halgatyó #2
    A lényeg lemaradt: szóval mindehhez elsősorban nem önvezető autó kell, hanem határozott szándék a távmunka elterjesztéséhez, valamint a lakás-munkahely távolságok csökkentéséhez.
  • halgatyó #1
    1.) Nemcsak "üzletemberekből" áll a világ, valakinek dolgoznia is kell

    2.) Ha valaki az autóból is tud munkát végezni, azt TÁVMUNKÁNAK hívják, és akkor minek ül be az autóba? Otthonról egy fotelből is elvégezhetné.
    Ráadásul sok olyan (táv-)munka van, amit az autóban ülve aligha lehet elvégezni, de otthon egy asztalnál ülve igen. Minden olyan munka, amihez asztali gép, esetleg könyvek, iratok használata is szükséges

    A távmunka részarányát valóban növelni kellene minden olyan esetben, amikor csak lehetséges. Ezzel ugyanis csökkenteni lehetne a KÖZLEKEDÉSI SZÜKSÉGLETEK mértékét, és ha kevesebben járnak dolgozni reggel 8-ra, akkor gyorsabban eljutnak a munkába azok, akiknek viszont muszáj bemenni