Berta Sándor

Iskolákba szánja Chromebookját a Dell

A Hewlett-Packard és az Acer után a Dell is piacra dobta a saját Chromebookját, amely először csak az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában lesz kapható.

Az új Dell Chromebook 11 jövőre jelenhet meg és elsősorban oktatási intézményeknek szánja a konszern. Az óriáscég ezért olyan alkalmazásokat is kínál a készülékhez, amelyek lehetővé teszik a tanárok és a diákok közötti együttműködést. Létrehoztak egy cloud-rendszert, aminek a segítségével a rendszergazdák minden csatlakoztatott eszközt testre szabhatnak az adott feladatoknak megfelelően, programokat telepíthetnek és távolíthatnak el a Chromebookokról, valamint frissítéseket installálhatnak.


A Chromebook 11 fő egysége egy Intel Celeron 2955U típusú processzor, amelynek maximális órajele 1,4 GHz és az egyes modellektől függően 2 vagy 4 gigabájt memória támogatja a munkát. Az 1,31 kilogramm súlyú készüléket 11,6 hüvelykes képernyővel látták el, aminek a felbontása 1366 x 768 képpont. A Dell tájékoztatása alapján az új termék 8,4 másodperc alatt betölti az operációs rendszert és maximális üzemideje akár 10 óra is lehet. A beépített SSD-meghajtó mindössze 16 gigabájtos, míg az előoldali kamera 720p-s felbontást támogat. Van két USB 3.0-port, HDMI-kimenet, IEEE 802.11a/b/g/n szabványú WLAN-modul és Bluetooth 4.0-támogatás.

A 4 gigabájt RAM-mal ellátott Chromebook 11 jövő januárban, míg a 2 gigabájt memóriával szerelt 2014 első negyedévében jelenik meg. Az új modellek bevezető ára 300 dollárnál kezdődik majd. A HP októberben mutatta be a szintén Chromebook 11 nevű készülékét, míg az Acer érintőképernyős Chromebookot jelentett be november végén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MANOWAR #1
    Kicsit olyan recycle feelingje van a dolognak.