Ötvös Tibor

A hét második Valve bejelentése: Steam Machines

A Valve a héten három bejelentést ígért, melyek közül az első, a SteamOS volt.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Ma pedig másodszor is kiállt a csapat az újságírók elé és bemutatták a Steam Machines nevet kapott konzolt, mely korábban Steam Box néven volt ismert. Ám a bejelentés szerint ez nem olyan gép lesz, mint a jelenlegi vagy a következő generációs gépek. A legfontosabb, hogy több gyártó készíti majd a konzolokat, mind eltérő specifikációkkal és árfekvéssel rendelkezik.

Szabadon fejlesztgethetjük majd, nem szükséges a Steam operációs rendszerét futtatni rajta - szóval olyan lesz, mint egy PC. És éppen ezért nem is aratott túl nagy tetszést a játékosok körében a prezentáció. Mindenesetre még hátra van egy bejelentés. A pletykák szerint két esélyes van: a Source 2 grafikus motor vagy egy Steam gamepad. Holnap délután kiderül, melyik tipp jön be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #15
    Barebone rendszerek...google a baratod
  • MaRee #14
    Jól értem, akkor ez egy kis méretű pc, amin fut egy windows vagy a steam saját op rendszere? Csak össze kell dugni a monitorral/ tv-vel és mehet a menet? Lehet-e rá vajon bármit telepíteni, vagy csak steames dolgokat? Mert ha igen, engem pl érdekelne. Nem kéne a böhöm nagy ház, elférne az egész gépem egy kis táskában.
  • cateran #13
    "jöhetnek a kínai gyártók, akik a jelenlegi PC árak töredékéért tudnak majd Steam kompatibilis gépeket árulni úgy, hogy közben a home PC alap feladatait is el tudod végezni rajta"
    Hirtelen a szamitogepalkatreszek kibaszott olcsok lesznek, vagy mi? Eddig sem volt agysebeszet osszerakni hugye-szare 1 alap home pc-t (AMD A4, 4 Gb ram, vmi ocsoert hdd es alaplap, legolszobb haz es tap...az egesz mennyi lehet? 50-60k HUF?)
    Amugy nem jatekra lesz optimalizalva, hanem mindenre...streamingtol kezdve a jatekokon at family sharingig minden szarra jo lesz..tippelhetek, hogy 1 modositott linux lesz?"SteamOS combines the rock-solid architecture of Linux with a gaming experience built for the big screen."
    Ez kulonosen zsenialisnak hangzik...
    "You can play all your Windows and Mac games on your SteamOS machine, too. Just turn on your existing computer and run Steam as you always have - then your SteamOS machine can stream those games over your home network straight to your TV!"
  • asgh #12
    Miért olyan rossz ez? Jön az ingyen, játékra optimalizált OS, jöhetnek a kínai gyártók, akik a jelenlegi PC árak töredékéért tudnak majd Steam kompatibilis gépeket árulni úgy, hogy közben a home PC alap feladatait is el tudod végezni rajta, továbbra is lehet bill+egér kombóval játszani és el lehet felejteni a windowst.
  • Narxis #11
  • NEOreg3 #10
    már rég kiderült mi a harmadik bejelentés: egy kontroller
  • lestyanrobi #9
    Figyeljétek meg, direkt harmadiknak hagyták a HL 3-at... :D
  • akyyy #8
    a zanyátok ..csáját
  • COOLancs #7
    Szerintem ezek a bejelentések olyanok mint a HL3, egyikből se lesz semmi. Hol van a kész termék? Egy szaros bejelentésért számolnak vissza? Ez még az Apple-ön is túltesz.
  • CybeRick #6
    *lesz