MTI

Távozik az Apple-től az iPhone 4 fejlesztési vezetője

Távozik az Apple-től az iPhone 4 tervezését is felügyelő Mark Papermaster, aki az IBM-től való átigazolása után 2009 óta irányította az iPhone és iPod készülékek hardverfejlesztéséért felelős részleget.

Széles körben terjedt vélekedés szerint Papermaster részlege okolható a legújabb Apple-telefonok antennájával tapasztalt problémákért. Az amerikai informatikai óriáscég a hardvermérnök távozásának okát nem részletezte, így azt sem közölte, hogy milyen körülmények között búcsúztak munkatársuktól. Napokkal az iPhone 4 júniusi bemutatója után érkeztek az első felhasználói visszajelzések, amelyek szerint a készülékkel bizonyos helyzetekben vételi problémák adódnak, és a kijelzőn látható térerőszintjelző-skála sem a megfelelő értékeket mutatja. A Consumer Reports befolyásos fogyasztói magazin vizsgálatai is alátámasztották a panaszokat és arra az álláspontra jutottak, hogy ebben a formában nem ajánlják olvasóiknak a készüléket.

Kezdetekben az Apple még elbagatellizálta a hiba jelentőségét, mert a kifogásolt vételi problémák ugyanis csak akkor jelentkeztek, ha a felhasználók telefonálás közben a bal kézben tartott készülék bal alsó feléhez értek. Steve Jobs, az Apple vezérigazgatójának kéztartási szokások megváltozatására tett javaslata után a végső megoldást a július 15-i rendkívüli sajtóértekezlet jelentette, amelyen a hibák elismerése mellett ingyen védőtokot ajánlottak fel azoknak, akik erre igényt tartanak. Papermaster ezen a bejelentésen már nem volt jelen. Az Apple szóvivője szerint a mérnök munkáját a Macintosh termékek fejlesztését felügyelő Bob Mansfield veszi át.

Papermaster az Apple csábítására 25 éves munkaviszony után fordított hátat az IBM-nek. A kaliforniai központú vállalat a fejlesztőmérnököt már 2008-ban szerette volna alkalmazni, azonban az IBM-mel kötött szerződése és ennek alapján indított per miatt az Apple és Papermaster csak tavaly kezdhette meg az együttműködést. Szakértők szerint az antennaproblémák végleges lezárása - az Apple eddigi termékfrissítési gyakorlata szerint - legkorábban 2011 júniusában, új készülékek megjelenésével érhet véget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chriss745 #3
    crApple, NO COMMENT...
  • FoodLFG #2
    Hát igen, bűzlik a sztori. De hát már megszokhattuk. Apple...
  • Komolytalan #1
    Gondolom valami fő markecos (mondjuk Jobs) kitalálta, hogy legyen 3mm-el kisebb, 0.4mm-el vékonyabb, és 8 grammal könnyebb, különben 3 csillióval kevesebbet lehet belőle eladni. A mérnök meg hiába mondta, hogy de baz, akkor szar lesz, mert nem fér bele tisztességes antenna - letojták. Most meg nem Jobsot rúgják ki - mert őt nehéz lenne - , hanem a mérnököt. Felelős mindig van, rettegni lehet, hogy mondvacsinált ügy miatt téged is kirúgnak - így szép az élet egy multinál. Az IBM meg nyilván hülyék gyülekezete, azért alkalmazták 25 éven keresztül a bácsit.