Alex

Sony T500: fényképezőgép és videókamera egyben

Mostantól nem kell választani, hogy a videókamerát vagy a fényképezőgépet visszük magunkkal, a géppel HD-filmek és állóképek egyaránt készíthetők.

A Cybershot T500 egy 10 megapixeles ultrakompakt, mely HD minőségű videófelvételével emelkedik ki a tömegből. Carl Zeiss optikája ötszörös nagyításra képes (33 - 165mm, f/ 3.5 - 4.4), és gyűrű alakú zoomgombbal van ellátva, így felvételkészítéskor ujjbeggyel választhatjuk ki a kivánt távolságot. Hátsó 16:9-es képarányú 230 000 képpontos kijelzője hatalmas, 3,5 collos, ráadásul érintésérzékeny. Ha a képernyő bármely pontját megérintjük a kompozíció összeállítása közben, a gép azonnal a kép adott pontjára fókuszál. Ha egy arcot érintünk meg a LCD-n, bekapcsol az arcérzékelés funkció, amely gondoskodik arról, hogy az arcok éles fókusszal és tökéletes megvilágítással jelenjenek meg, és kevesebb legyen az elrontott felvétel. Egyszerre akár nyolc arcot is nyomon követhetünk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az állvány és vaku nélkül készített képek gyakran elmosódottak lehetnek, különösen gyenge megvilágítás vagy teleobjektíves felvételek esetén, ennek esélyét az optikai képstabilizátor és az érzékenység növelése csökkenti. Miután elkészültek a felvételek, a gépet közvetlenül a tévére dugva azokat diavetítésen mutathatjuk meg barátainknak, de akár blogokba, internetes videómegosztókra is feltölthetők.. (A Sony HD TV-je, a BRAVIA Sync révén a Cyber-shot lejátszási funkcióit a televízió távirányítójával vezérelhetjük.)

A HD Snap Movie üzemmódban akár 60 percnyi videofelvétel rögzíthető a készülékhez járó 4 GB-os Memory Stick memóriakártyára (1280 x 720 pixeles videofelvétel, 30 kép/mp). Ehhez nem kell bonyolult menükkel bajlódni: a fényképezőgép tetején lévő gombot megérintve azonnal válthatunk az álló- és a mozgókép üzemmódok között. Akár anélkül is készíthetünk állóképeket (1280 x 720 pixel), hogy megszakítanánk a videofelvételt. A gépen a videofelvételek "miniatűrképek" sorozataként jelennek meg, egyszerűen nyomon követhetők, a keresett pillanat pedig egy egérkattintással lejátszható.

A T500 zongorafekete, ezüst és piros színválasztékban lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • humaninsect #13
    ja meg a Casionak is van tuti, hogy a Samsungokat ne is említsük :)
  • humaninsect #12
    "Mostantól nem kell választani, hogy a videókamerát vagy a fényképezőgépet visszük magunkkal, a géppel HD-filmek és állóképek egyaránt készíthetők. "

    Aha, mert a panasonicnak nincs már legalább 3-4 olyan fényképzője ami 720p-t rögzít 30fpssel? Pl az ultrakompakt FX35-37? És azoknak még a fényereje is jobb, mert 2,8-ról kezdenek.
  • kjasfhasdfasd #11
    jó lenne nekem egy kis kompakt, ha meg tudná közelíteni egy tükörreflexes minőségét, de nemnagyon van
  • kjasfhasdfasd #10
    de nagyobb ccd miatt az dslr mindősége jobb, az újabb dslr-k már iso 3200-on is egész jó képeket csinálnak, a kompaktok meg iso400-on hangyaháborút (tisztelet a kivételnek) iso1000-ről nem is beszélve
  • Loál János #9
    ? Nem rosszabb, mint egy SLR-kitobi.
  • Tetsuo #8
    Ultrakompakt.. akinek tetszik ez a kategoria, az a HD szotol osszehugyozza magat, pedig fingja nincs mi az.
  • Esco #7
    hiába, aki komolyan akar fényképezni, annak nem a HD videó lesz a fontos, éppen ezért nem is ilyen gépet fog venni
  • wolruf #6
    Nem lenne ez rossz, de... de nem is jó :) Ez még túl hibrid (mindenből a gyenge). Viszont a tendencia jó, nemsokára már úgyis szinte csak ilyeneket tudó gépek lesznek :)
    Tetszik nagyon a Pana FullHD-s kártyára rögzítő kamerája. A zoomot leszámítva a felvételben részt vevő részek között nincs mechanikusan mozgó. Az már egy ilyen gép, csak ,,kifordítva'', kamerába oltva. Jó ez a tendencia :) Egy jobb optika, és finom lesz ez :)
  • Gabe Dearborne #5
    Na gyerekek, ez az a gép, amit tuti, hogy sohasem fogok megvenni. Az ilyen öszvérektől kapok sírógörcsöt.
  • Cat #4
    3,5-4,4 - katasztrófális a fényereje, dehát ilyen aprócska lencsétől mit várjon az ember.