Alex

CES: Vezeték nélküli Panasonic fényképezőgép

A Panasonic bejelentette egy vezeték nélküli kapcsolatra képes fényképezőgép fejlesztését, melynek felvételeit közvetlenül az internetre lehet tölteni.

A cég a technológián munkálkodás mellett az amerikai T-Mobile-al is megállapodott, hogy a fényképezőgépet megvásárlók annak hotspotjait egy évig ingyen használhatják majd. Ezáltal megvalósulhat az a régi álom, hogy elkattintjuk gépünket, majd a képeket egy Starbucks kávézóban, a szállodában, vagy a repülőtéren közvetlenül a webre töltjük. Így egy nyaralás során a világ másik felén lakó családunk nem csak egy SMS-t kap, hogy sikeresen landoltunk, hanem egyből megcsodálhatják elgyötört arcunkat - teljesen ingyen.

A technikai részleteket illetően a Panasonic a Google Picasa albumához csatlakozást választotta, ennek fejlesztői felületét (API) tartották optimálisnak. Feltöltés után az átvitel sikerességéről a fényképezőgépre kapunk megerősítést, és törölni is tudunk közvetlenül, csak a fényképezőgép használatával. "Az új LUMIX tökéletes választás lesz azon felhasználóknak, akik már hozzászoktak a vezetéknélküli kapcsolatok előnyeihez: sebesség és kényelem." - nyilatkozta Tokikazu Matsumoto, a Panasonic digitális fényképezőgép részlegének vezetője. "Csak egy gombnyomás a képek megosztása családunkkal és barátainkkal, így ideális megoldás a folyton mozgásban lévő embereknek."

"A T-Mobile-al együttműködve és Picasa nyilt programozási felületét kihasználva kitolódnak a digitális fényképezés korlátai" - emelte ki Merwan Mereby, a Panasonic stratégiáért felelős alelnöke. "A digitális fotógráfia új korszakához érkeztünk, ahol az emberek könnyedén megosztják emlékeiket egymással, és eközben a megoldás megfelel az online közösségek azonnaliság iránti igényének is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)