Napi Online

Nem alakítja át a PayPal a hazai piacot

Már ezen a héten teljessé válik nálunk is az online pénzküldő- és fogadó szolgáltatás. Szakértők azonban úgy vélik, ez nem sokat változtat a hazai fizetési szokásokon.

Szeptember 14-étől Magyarországon is teljessé válik a PayPal szolgáltatás, már nemcsak küldeni, fogadni is lehet pénzt az online rendszer segítségével. A szolgáltatás a kis összegű tranzakciók esetében hozhat áttörést és felélénkítheti a hazai aukciós piacot. A PayPal és más internetes pénzküldő rendszerek legnagyobb előnye, hogy a magánszemélyek közötti átutalásokat rendkívül olcsóvá teszi, valamint a bankkártyahasználattal szemben a fizetés biztonságosabb is, mivel a személyes adatokat csak egyszer, a regisztráció során kell megadni.

A szolgáltatás igénybevételéhez továbbra is kell egy hitelkártya vagy olyan bankkártya, ami internetes fizetésre alkalmas, mert ennek segítségével lehet a virtuális számlát feltölteni. Az adatok megadásával a felhasználók felhatalmazzák a szolgáltatót és a mögötte álló bankot, hogy a későbbi tranzakcióknál ezt használják. Ez szokatlan a hazai piacon, vásárlói elfogadtatása tehát nagyban befolyásolni fogja a PayPal használatának terjedését - mondta lapunknak Starcz Ákos, az Inter-Európa Bank (IEB) eBusiness üzletágának vezetője.

A hazai internetes piacra pozitív hatással lesz a szolgáltatás megjelenése, mert általa egy­sze­rű­sö­dik az internetes fizetés. Sokkal töb­ben fognak hitel­kártyát elfo­gadni, a jelenleg hasz­nálatos banki rend­szerek kié­pítése ugyanis költ­séges és a csatlakozás technikailag nem egyszerű. Mivel a PayPal leegy­szerűsíti az inter­netes fizetési meg­oldás beve­zetését, ezzel csökkenti a költ­ségeket, ezért - hangsúlyozta Starcz - a hazai e-kereskedők a vásár­lóknak teljes körű szolgál­tatásként nyújthatják majd ezt az alter­natívát. Az IEB-nél ennek elle­nére nem gondolják, hogy a hazai vásárlók internetes bankkártyás fizetési szokásait ez alapjaiban megváltoztatná.

A rendszer hátránya, hogy a tranzakciók külföldi bankon keresztül zajlanak - bár létezik multidevizás elszámolás, ám ebből hiányzik a forint. Ez a kereskedőnek és a vásárlónak is kellemetlenségekkel járhat, hiszen a kártyatársaságok és a bankok közötti elszámolás, illetve konverzió miatt nem pontosan azt az összeget terhelik, amiről a vásárlás szól. A tranzakciós költségek sem csökkennek, és megmaradnak az iparági standardoknak megfelelő 3 százalékos szinten, amiből egy bizonyos forgalom fölött járhat kedvezmény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SirKhan #34
    Köszönöm!
  • Zodd #33
    A prohardver-ről beszéltem ott pedig a paypal topicról. (remélem ez nem probléma hogy beírtam, mivel szokott link is lenni arról az oldalról ^^")
  • SirKhan #32
    Én is írtam nekik, hívtam is őket. Arról nem is tennék említést, hogy az ügyfélszolgálat nem tud angolul, mert mindenféle keletről betelepült embereket raknak a telefon mellé, akik egyszerűen csak gagyognak, hozzájuk képest még én is akár "brooklyni n1gger" vagyok... Már bocsánat.

    Ezenfelül az ügyfélszolgálatosnak FOGALMA SEM VOLT arról, hogy mi az a "Policy Update" és "User Agreement Ammendment"... Valami newspaperről hadovált nekem, mondtam neki, hogy nézzen körül a cége weboldalán, érdekességeket fog találni.

    Nevetséges, hogy mi folyik itt komolyan. A leggazdagabb e-pénzzel foglalkozó cégről van szó és nem képesek rendesen kiterjeszteni legalább az EU-s országokra?
    Bezzeg a Moneybookers már évek óta van, csak éppen arról a sok amerikai azt sem tudja, hogy micsoda, és mindentől félnek, ami nem péjpel.

    Zodd! Tudnál esetleg infót adni arról, hogy hol találom azt a "másik fórum"-ot, amiről írtál? Köszi.
  • Zodd #31
    Sajnos úgy néz ki a dátum nem az amit írtak, amint egy másik forumon egy paypal használó megkérdezte és a válasz az volt, hogy a dátumot nem tudják tartani kisebb nehézségek miatt.
    De a hír megvotl a paypal-on belül is a következő helyen (sajnos be kell hozzá lépni hogy elolvasd): "Policy Updates"
    Ez volt pontosan a hír:
    Amendment to the User Agreement


    Notice Date: August 10, 2006
    Effective Date: September 14, 2006
    Beginning September 14, 2006, registered PayPal users in the Czech Republic, Hungary, Poland and Thailand will be able to receive funds into their PayPal accounts as well as withdraw them to a local bank account
  • Gabest #30
    én se, lehet hogy kacsa, magyar oldalakon kívül sehol nem olvastam erről a hírről még...
  • sajtos #29
    semmi ilyesmit nem lattam bejelentkezve
  • FecaA #28
    ez első sima az webes akart lenni... este van és korán keltem xD :D
  • FecaA #27
    Hát, ehez speckó kártya kell... vagy dombornyomott, vagy kifejezetten "webes kártya" A dombornyomott "tulajdonképpen" nem kerül semmibe, de a webes számlacsomag, havi 1500 Ft... én a webeset használom, mert, ebben az esetben kapsz 1 sima bankkártyát és számlát, egy sima bankkártyát és a hozzá tartozó számlát és egy megtakarítási számlát...
  • FecaA #26
    De azt kb. 1 hónap múlva vissza is kapod :D amint beütöd azt a számot amit majd az otb direkt-en "tárgyként" van megjelölve...
  • Denniske #25
    Ez a paypay megbizhato? Kinek van tapasztalata?