SG.hu

Nem fizet a GPRS korlátozás miatt a Vodafone

Miután tavaly az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület jogerősen pert nyert a Vodafone ellen a társaság szerződési feltételeinek módosítása miatt, a mobilszolgáltató nem fizeti vissza az elálló előfizetőknek felszámított díjat.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) 2004. november 17-én, másodfokon jogerősen pert nyert a Vodafone Rt ellen a társaság által alkalmazott Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) egyoldalú, tisztességtelen és jogszabályba ütköző módosítása miatt. A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy "az. alperes által alkalmazott Általános Szerződési Feltételek 8.4.1. pontjának az a módosítása, miszerint a GPRS szolgáltatás az adatforgalomtól függően korlátozható, valamennyi, alperessel szerződő félre kiterjedő hatállyal érvénytelen." A bíróság feljogosította az egyesületet, hogy az érvénytelenség megállapítását - az alperes költségén - országos napilapban tegye közzé.

A fentiek alapján, január elején az OFE felszólító levélben kereste meg a Vodafone Rt-t, érdeklődve, hogy a vállalat miként tesz eleget az ítéletben foglaltaknak. A cég 2005. február 14-én kelt válaszleveléből kiderül, hogy az ÁSZF szövegéből "törlésre került, hogy a szolgáltató az adatforgalom függvényében jogosult a szolgáltatás korlátozására."

Az egyesület jogi álláspontja szerint az ítélet nyomán azok az előfizetők, akik az ÁSZF egyoldalú módosítását megelőzően, a korlátlan internethasználatra tekintettel kötöttek szerződést a szolgáltatóval, majd a korlátozás miatt felmondták azt, a Vodafone által velük megfizettetett elállási díjra jogosultak. Ennek ellenére az egyesülethez érkező panaszok arról tanúskodnak, hogy a mobilszolgáltató ezt nem hajlandó elismerni, ezért az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felszólította a Vodafone Rt-t, hogy az ítélet szellemében eljárva térítse vissza a szerződéstől a megváltozott feltételek miatt elálló előfizetőknek felszámított díjat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #11
    mert hanem, mit tesznek? Semmit... Magyar törvények rulz

    JZO: kérhetnek ellenük végrehajtást, és leemelik a számlájukról a pénzt.
  • irkab1rka #10
    Mipi: Te most lehülyéztél rengeteg embert, akik hittek egy SZERZŐDÉS SZÖVEGÉNEK. Részemről nem vagyok érintett, és belátom, hogy tinik is írhatnak a fórumokba, de azt hiszem itt az ideje egy kis önkritikának részedről :)))
  • Mipi #9
    Hát igen a Vodafone a sok hülye embert átver. Sokan azt hiszik hogy pl: hú 70 forint egy telefon. És akkor megvesszük. Ja csak 3 éves hűségnyilatkzattal meg a legdrágább havidíjjal. Ki az a hülye aki 3 évre fizet elő. Ez GPRS korlátozás meg tényleg szivacs. Mi az hogy korlátlan a GPRS közbe meg lekorlátozzák. Az ilyenek megérdemlik a méltó büntetésüket!
  • Picador #8
    Szerintem a T-mobile a legszemetebb. :)))
  • bunny #7
    respect :)
  • kicsizoz #6
    :) igaz, valóban!!
  • juhand #5
    Azért a Vodafone szemetebb, mint a Westel vagy a Pannon, persze a másik kettő sem ma született bárány.
  • htmm #4
    Igen. Mindig a masik az ;]
  • kicsizoz #3
    Van itt olyan telco cég akivel elégedettek az ügyfelek? :))
  • randomly #2
    Hello

    Pusztuljon a krumplijuk .... még 3 hónapom van a hűségből.
    De soha többet nem leszek kapcsolatba velük igérem.
    Még szerencse hogy van már erre ADSL.