Rónai György

nVIDIA GoForce 3D 4500 Wireless Media Processor

Az nVIDIA bejelentette az első 3D WMP processzorát, amely a cég állításával szemben nem a világ első ilyen processzora, hiszen a héten már a Samsung is bejelentette a saját 667 MHz-es mobil processzorát, amely képes 3D-s játékok kezelésére az okostelefonokban és egyéb kézi eszközökben.

A GoForce 3D 4500 egymaga képes különböző multimédiás feladatok elvégzésére, nagy teljesítményű 3D-s játékok kezelésére, valamint akár 3,1 megapixeles kamerát is támogat, mindezt ráadásul rendkívül alacsony fogyasztás mellett. Az elemzők szerint a 3D grafikára, video-, és állókép-feldolgozásra szükség is lesz a jövő okostelefonjaiban, és komoly verseny lesz a cégek között, akik ilyen all-in-one chipeket kínálnak.


Az nVIDIA szerint a GoForce 3D 4500 chip kitűnő megoldás lesz a mobil piacra, amely már most is félelmetes ütemben emészti fel a legújabb technológiákat. Jen-Hsun Huang, a cég elnöke szerint az új processzor fantasztikus minőségű digitális médiát hozhat a mobil eszközökre, legyen szó akár fotókról, videókról, vagy játékokról.


A chipet kifejezetten a kézi eszközökbe szánják, és a fő erénye a 3D-s játékok geometria-feldolgozásának támogatása. Ezenkívül programozható árnyalókat is tartalmaz, képes bilineáris és trilineáris textúra filterezésre, textúratömörítésre, és egyidőben akár 6 textúrát is képes kezelni. A feldolgozó futószalag 40 bites precizitással dolgozik, így biztosítva a kitűnő színeket. A chip támogatja az MPEG4 és H.263 formátumokat, így VHS minőségében képes felvenni, és lejátszani is videókat. Ezenkívül 3 megapixeles JPEG kodeket is kapott, és az energiatakarékos üzemelés érdekében támogatja az nVIDIA nPower technológiáját is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • janos666 #12
    És az miért is baj? Nem kell mevenni a legfaszábbat. Interspárba stb. mindíg lessz valami eldobható kategória.
  • NeoMaN #11
    faszommá, olyan lesz a mobil mint egy star trekes kütyü mán...
  • [HUN]PAStheLoD #10
    igazából valami fasza holografikus kivetítő kéne már ezekhez a kis kütyükhöz ..
  • [HUN]PAStheLoD #9
    új szupi spenótaksi majd bírja :P
  • zpe #8
    De mekkora az a rendkívül alacsony fogyasztás ?
  • valaé valaé ná #7
    De jó az. Csak ki kell takarítani a memóriát előtte.
  • tehen_m #6
    Akkor javítom. Doom3azni.
    7650,3650-n nem jó a doom :D
  • Pakosz #5
    ez ma durva :D
  • valaé valaé ná #4
    Azt már egy éve lehet a Nokia 7650,3650,6600,N-gage telefonokkal. De nincs értelme, mert nem lehet irányítani rendesen (talán csak az N-Gage-dzsel egy kicsit)
  • tehen_m #3
    Hamarosan mobilon is lehet doomozni. :D