Spencer

Az AMD jövőbeli 64 bites processzorai kompatibilisek lesznek a jelenlegi alaplapokkal

Az Advanced Micro Devices (AMD) szóvivője megerősítette azon korábbi pletykákat, melyek szerint a vállalat jövő évben forgalomba kerülő, Socket 754, illetve Socket 940 tokozású mikroprocesszorai visszafelé kompatibilisek lesznek a jelenleg forgalomban lévő, említett foglalattal rendelkező alaplapokkal.

A szóvivő elmondta, hogy a processzorbusz adatátviteli sebességének növelése, illetve a PCI Express technológiával való jobb együttműködés érdekében a jövő esztendőben debütáló, Socket 754, Socket 939, illetve Socket 940 tokozású legújabb 64 bites AMD processzorok 1000 MHz-es frekvenciájú HyperTransport busszal fognak rendelkezni. Lényeges, hogy bár az új AMD processzorok magasabb HyperTransport frekvenciát tudhatnak magukénak, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne majd őket a jelenlegi AMD alaplapokban használni őket. Magyarul az AMD azt állítja, hogy az 1 GHz-es HyperTransport buszú legújabb 64 bites chipjei is minden további nélkül használhatók lesznek a jelenlegi, egyelőre csak 800 MHz-es HyperTransport támogatással rendelkező alaplapokban.

"A HyperTransport egy rendkívül flexibilis protokoll. Jelenleg forgalomban lévő processzoraink 800 MHz-es HyperTransport frekvenciát használnak, de néhány alaplapi chipkészlet például csak a 600 MHz-es HyperTransport technológiát támogatja. Ezzel alapvetően semmi gond nincs, ugyanis a processzorok minden további nélkül képesek arra, hogy kiválasszák azt a legmagasabb HyperTransport frekvenciát, melyet az adott alaplapi chipkészlet még támogatni tud. Ennek megfelelően a közeljövőben érkező 1000 MHz-es HyperTransport buszú új AMD processzorok tökéletesen kompatibilisek lesznek a jelenlegi, csak lassabb HyperTransportot támogató alaplapokkal" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Sunnyvale-i székhelyű chipgyártó szóvivője.

Az AMD 2004-ben számos új processzort fog piacra dobni. A vállalat eleinte még 0,13 mikronos csíkszélességgel rendelkező, a korábbiaknál magasabb frekvenciájú mikrochipekkel fog előrukkolni, majd az év közepétől kezdve megkezdi a legfejlettebb 0,09 mikronos gyártási technológiák segítségével készülő 64 bites processzorok tömeggyártását, illetve forgalmazását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chappy #7
    Most majd ilyet akarunk venni!!!
  • Chappy #6
    Nekem AMD 1700+MHz van, de 2400 MHz-t ír ki!
  • mir #5
    az AMD 64bites megoldásainak nincs FSB jük a külvilággal. valami hasonló belül van, de az csak belül.
    a külvilággal HyperTransport bridgen keresztül tartják a kapcsolatot, az viszont nem FSB.
    Ha a te alaplapodon van FSB, az nem HAMMER
  • [HUN]PAStheLoD #3
    enyimbe akkor se nagyon menne bele.. FSB még nem elég..
  • Chappy #2
    Jöhet!