SG.hu

A spam kétharmada az Államokból származik

[E-kereskedelem] Az ENSZ globális e-kereskedelemről szóló felmérése szerint 2003 márciusában a kéretlen e-mail-ek, vagyis spam-ek 58.3%-a az Egyesült Államokból érkezett a felhasználók postaládáiba. A második helyezett Kína, a bosszantó levelek 5.6%-ának származási helyeként.

Az UNCTAD a MessageLabs statisztikáit idézve elmondta, hogy az esztendő végére a spam-ek aránya világszerte meghaladhatja a "rendes" e-mail forgalmat. A jelenség egyébiránt már tapasztalható az Egyesült Államokban, mely ország a leginkább érintett a kéretlen levelek problémájának tekintetében. A kéretlen elektronikus levelek által világszerte okozott károk 20.5 milliárd dollárra rúgnak, mely összegbe benne foglaltatnak az IT jellegű költségek, a termelékenység csökkenése, és a segítségnyújtási lehetőségek fenntartása.

Az UNCTAD álláspontja szerint a spam-ek gyakran vírusok hordozói is, ám az internetbe vetett bizalmat is gyengítik, főként a fejlődő országokban. Az ENSZ jelentésében az országok kormányait a spam-ek elleni harcra buzdítja. Az Európai Unióban nemrég lépett életbe az a szabályzás, mely szerint a kéretlen kereskedelmi e-mail-ek feladása törvénybe ütköző.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #1
    most fogadják el a spammellenes törvényt, 5 millio dollárt is kiszabhatnak spamért
    vajon ér majd valamit?