Spencer

Vadonatúj házimozi-rendszerek a Panasonictól

Új házimozi komponenseket mutatott be a Panasonic a nagyközönségnek. A kiváló műszaki jellemzőkkel bíró termékcsalád tagjai a következők: DVD-XV10 típusjelű DVD/CD lejátszó, SA-XR10 típusjelű házimozi-erősítő (e két típus csomagajánlatban is kapható), SC-DT300/SC-DT100 típusjelű DVD mikrorendszer és a vékony kialakítású függőleges rendszerű SC-DM3-as DVD-rendszer.

A Panasonic az elmúlt hetekben hozta forgalomba DVD-XV10 típusjelű nagyteljesítményű DVD/CD-lejátszóját. A nagyszerű kép- és hangminőséget egy meghökkentően karcsú, mindössze 52 mm magas készülék szolgáltatja.

DVD-XV10

A 2002-ben megjelenő DVD-audio/video lejátszók valódi DVD hangminőségét a 192 kHz / 24 bites D/A konverter biztosítja. A normál lejátszási sebesség 200-szorosával működő gyors előre- vagy visszajátszással nem egészen 40 másodperc alatt "átfutható" egy kétórás film.

A DVDXV10 lejátszó mozi üzemmódban hatékonyan elnyomja a hagyományos katódsugárcsöves tévéképernyőkön keletkező túlzott fényerőt, így mindenkor kellemes tónusban élvezhetők a jelenetek. Emellett automatikusan megkülönbözteti egymástól a sötét képrészleteket, és javítja az ilyen területek láthatóságát. A képi megjelenítésben előforduló zavaró jelek eltüntetésével optimális moziszerű képminőséget tart fent a film teljes játékideje alatt.

Audiolejátszás során a DVDXV10 megkülönböztetett figyelemmel jeleníti meg a mélyhangokat, az így megvalósított erőteljes hangzással élő koncerthez hasonló légkört teremt a helyiségben.

A Panasonic új modellcsaládjához tartozik az SA-XR10 típusjelű házimozi-rádióerősítő, amely feltűnést keltő, mindössze 52 mm-es magassága és ragyogó megjelenése mellett kiváló minőségi jellemzőkkel is szolgál. Az SA-XR10 beépített digitális erősítőjének kimenete nagy teljesítményű és kiváló minőségű jelekkel látja el a hangsugárzókat. A vevőegység Dolby Digital / DTS dekódere élethűen reprodukálja a 96kHz/24-bites jelforrásokat, ami a legjobb hangminőséget jelenti a DVD-Video szabványban. Az SA-XR10 a kétcsatornás jelforrásokat Dolby Surround Pro Logic II formátumban dekódolja 5.1-csatornásba, így a felhasználók realisztikus surround hangtérrel vehetik körül magukat.

SA-XR10

A jelfeldolgozás minden szakaszban - az erősítő digitális optikai és koaxiális bemenetétől egészen a kimenetéig - digitálisan történik és a digitális bemenet analóg jelként jelenik meg a hangsugárzókimenetén.

A Panasonic digitális erősítő-technológiája minimális szintre csökkenti a PCM-PWM konverzió során keletkező zajt, anélkül, hogy az a stabilitás rovására menne. A 98 MHz-es műveleti sebességű elemek adaptálásával megvalósított technológia olyan high-tech eszközökkel és megoldásokkal egészül ki, mint a négydimenziós zajszűrő vagy a kapcsoló üzemű erősítők számára ideális holtidővezérlés. A hagyományos biteltoló rendszerű hangerőszabályozással kiváló jel-zaj viszony érhető el, a változó vezérlésű erősítőben pedig a tápfeszültség folyamatos szabályozásával történik a zaj minimális szinten tartása.

A Panasonic high-tech kínálatának új tagja az SC-DT300/SC DT100 típusjelű modern házimozirendszer, melynek tartalma egy apró digitális erősítőmodul nagy teljesítménnyel és kiváló hangminőséggel. Az SC-DT300/SC DT100 két stílusos központi egysége mellett egy 5.1-csatornás házimozi hangsugárzó-szett is megtalálható a rendszerben. A többcsatornás lejátszás áldásai elsőrendű hangminőségben élvezhetők a különféle lemezekkel: a DVD-Video és a DVD-Audio (csak SC-DT300) mellett a CD-R, CD-RW és az mp3 formátum is támogatott.

SC-FT300

A DVD-tok méretével megegyező, mindössze 190 mm széles áramvonalas házban helyet kapott hatcsatornás digitális erősítő összteljesítménye 220 watt. A Panasonic digitális erősítői PWM (impulzushossz-modulációs) eljárást alkalmaznak, melyben impulzusszélességben történik a jelszint szabályozása, és mindez elsőrendűen gyors, 98 MHz-es műveleti sebességgel történik.

A kétutas, kéthangszórós első hangsugárzó többdimenziós hangot produkál a stabil mélytől a tiszta magastartományig. Az újonnan kifejlesztett, 8 cm hosszú membránlöketű mélysugárzóban kettős mozgáscsillapító gondoskodik a kilengések kordában tartásáról. Az elasztomer membránperem feladata a felső harmonikusokban fellépő torzítások csökkentése, a fröccsöntött műgyanta alkalmazása pedig elősegíti az élethű és kristálytiszta hangreprodukciót. A magassugárzó lágydóm membránja kellemesen közvetíti a magas hangokat.

A DVD-Audio tekintélyes műszaki jellemzői alaposan felülmúlják a CD technológia tulajdonságait. A CD-t ötszörösen felülmúló 96 kHz-es frekvenciaátvitel mellett további érv a 144 dB-es dinamikatartomány és az akár hatcsatornás hangzás. Ahhoz, hogy teljes mértékben érvényesíthetők legyenek a DVD-Audio technológia ezen előnyei, az SC-DT300-as modellt 192 kHz / 24 bites D/A konverterrel látták el a tervezők.

A Panasonic rövidesen piacra dobja SC-DM3 típusjelzésű új házimozi rendszerét. A függőlegesen és vízszintesen egyaránt telepíthető készülék nagyfokú szabadságot biztosít a rendszer helyének kialakításában. Az SC-DM3 tartalmaz egy vékony központi egységet DVD lejátszóval és vevőegységgel, valamint öt kompakt peremsugárzót és egy mélynyomó hangdobozt. Az SC-DM3 megoldást kínál mindazok számára, akik helyszűkével küszködnek, de nem mondanak le a minőségről.

SC-DM3

Az SC-DM3 DTS / Dolby Digital dekóderrel rendelkezik, ezért számos DVD élvezhető moziszerű 5.1 csatornás surround hangzással. Az általában csak a DVD-Audio lejátszókba beépített 192kHz/24-bites D/A konverter az SC-DM3-as első hangcsatornáira dolgozik így a DVD-Video lemezeknek is elsőrangú hangminőséget kölcsönöz. A minőségi szolgáltatások a DVD-Video formátumban létező legjobb 96 kHz /24bites hangzásban élvezhetők.

Az SC-DM3 házimozi rendszer center- és peremsugárzói stílusosan csillogó kidolgozással kaphatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)