JohnnyCage

A világ legnagyobb kijelzőjű hordozható DVD lejátszója

A japán Matsushita Electric Industrial bejelentette az új Panasonic DVD-LA95 hordozható DVD lejátszóját, amelynek 9 colos LCD kijelzője jelenleg egyedülálló a piacon.

A Matsushita új eszköze mindössze 999 gramm tömegű, és ezzel a legkönnyebb a hasonló eszközök körében. A japán gyártó Panasonic márkaneve alatt kiadott apróság természetesen beépített akkumulátorral készült, sőt még TV tuner egység is található benne. Említésre méltó tulajdonsága az új Panasonic DVD-LA95-nek, hogy a hagyományos DVD-Video lemezeken kívül az újraírható DVD-RAM formátummal is elbánik, ami pedig nem nevezhető egy általános képességnek, még az asztali lejátszók körében sem.

A DVD-RAM támogatás valójában nem meglepő egy Panasonic termék esetében, hiszen a gyártó Matsushita a szabvány egyik nagy támogatója. A DVD-LA95 Japánban szeptember 1-én jelenik meg, az európai és amerikai debütálására azonban csak valamikor ősszel kerül sor.

A hordozható DVD lejátszók a japán DVD lejátszó piac mintegy 15%-át teszik ki. A felhasználók azonban egyre nagyobb méretű kijelzőket szeretnének látni hordozható lejátszóikban. A Panasonic DVD-LA95 kijelzője igen jó minőségű képet ad, és tetszés szerint 4:3 és 16:9 üzemmódban is használható. A beépített akkumulátor 2,5 óra lejátszási időt tesz lehetővé töltés nélkül, de ez az idő 8 órára bővíthető egy opcionális, külön megvásárloható külső akkumulátor egységgel. TV program nézése esetében ezek az üzemidők másfélszeresükre növekednek.

A DVD-LA95 a világ első DVD-RAM támogatású hordozható lejátszója. A DVD-RAM lemezeken az audión/videón kívül számítógépes adatok is tárolhatók, amelyek a technológia adta lehetőségeknek köszönhetően mintegy 100 ezer alkalommal tetszés szerint törölhetők és újraírhatók. A lejátszó teljes kompatibilitási listája a DVD-Video, DVD-Audio, DVD-RAM, DVD-R, CD-ROM, CD-R és CD-RW szabványokból tevődik össze.

A Panasonic készülék beépített DTS és Dolby Digital dekóderrel, valamint számos kényelmi szolgáltatással rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)