JohnnyCage

2 milliárdos üzlet a játékok kalózmásolása

Az amerikai videójáték üzletág legalább 1,9 milliárd dollár bevételtől esett el a tavalyi évben az illegális szoftverterjesztés térhódítása miatt.

A becsült kár mintegy fele származik Koreából és Kínából, jelentette be egy ipari kereskedelmi csoport csütörtökön. A washingtoni központú Interactive Digital Software Association (Interaktív Szoftverek Kiadói Szövetsége) szerint az adatok az International Intellectual Property Alliance (IIPA - A Szellemi Tulajdon Nemzetközi Szövetsége) jelentéséből származnak. Az IIPA a napokban tervezi benyújtani a jelentését az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviseletének (USTR).

A csoport arra kéri az amerikai kereskedelmi képviselet vezetőit, tegyenek lépéseket az ellen a mintegy ötven ország ellen, amelyek szerintük nem tesznek eleget az illegális szoftvermásolás megakadályozásáért, beleértve többek között a konzol és PC-s játékok illegális terjesztését is. A napokban elkészült jelentés szerint egyébként a videójátékok eladásából származó bevételek tavaly mintegy 6,35 milliárd dollárt tettek ki csak az Egyesült Államokban.

"Legalább 100 olyan ország van a világon, ahol a legális szoftverpiac a fékezhetetlen szoftverkalózkodás miatt gyakorlatilag egyáltalán nem létezik" - mondta Doug Lownstein, az IIPA elnöke egy nyilatkozatában. A kereskledelmi csoport egyébként szinte az összes ismert amerikai játékszoftver kiadót magába foglalja olyan óriásokat is beleértve, mint amilyen például az Electronic Arts Inc., vagy az Activision Inc..

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #6
    > amugy meg csak kevés game van amit érdemes megvenni.Azt ugyis megveszik

    te, megveszed?
  • magus #4
    ha az othhoni is számitana, hát, akkor, hmm,
    sztem nics benne
    de amugy ahhoz képest hogy mennyit nyernek ahhoz képest ez semmi

    amugy meg csak kevés game van amit érdemes megvenni.Azt ugyis megveszik...
  • tomcs #2
    ezek azok a kalozmasolatok amiket rendesen dobozosan gyartanak es ugy aruljak mint az eredetit?? az ellen tenyleg fel kell lepni meg minden, mert azon keresnek sokat amit nem is ok csinaltak. remelem az otthoni masolatok pl nincsenek benne mert aki otthon masolgat az altalaban nem venne meg ha nem is tudna mashogy megszerezni. ennyi erovel mindenkinek szazmillios vesztesege van aki nem nyer a lotton :)