JohnnyCage

Az ACER PDA-k támogatják mindkét vezető operációs rendszert

A tajvani ACER a társaság tervei szerint 2002 második negyedévében új kéziszámítógépet fog kiadni saját márkaneve alatt, amely a Microsoft Merlin operációs rendszerén alapul. A cég az év végétől ugyanakkor Palm OS-alapú PDA-kat is gyárani fog.

Az ACER a világ egyetlen olyan cége, amely mindkét vezető PDA operációs rendszert fejlesztő társaságtól, a Palm Inc.-től és a Microsoft Corp.-tól is megszerezte az operációs rendszerek felhasználási licenszét. Az ACER egyik, a jövő év második negyedében megjelenő kéziszámítógépe a Microsoft újgenerációs PDA operációs rendszerét fogja futtatni, amely utóbbi a Merlin nevet kapta.

Mint ahogy arra júniusban fény derült, az ACER azonban megszerezte a licenszjogot a Palm OS operációs rendszer felhasználására is, így a cég várhatóan Palm PDA kompatibilis eszközöket is ki fog adni a közeljövőben. A Palm a hírek szerint egyébként sokkal engedékenyebb saját operációs rendszerének licenszelése ügyében, mint a Microsoft. A Microsoft csak olyan cégeknek ad licenszt PDA operációs rendszereihez, amelyek saját márkanevük alatt adják ki kéziszámítógépeiket, vagypedig olyan szerződéses gyártók, amelyek vezető nemzetközi cégeknek készítik a PDA-kat. A Microsoft szerint a Windows CE-alapú rendszerek túllicenszelése a tajvani gyártók felé áresésekhez vezetnének, és csökkentenék a cég profitját.

A Palm OS oldalon az ACER a hagyományos kínai, angol, valamint egyszerűsített kínai Palm OS változatok felhasználási jogát is megszerezte. Az első ACER gyártmányú, Palm OS-alapú PDA-k a negyedik negyedévben jelennek meg GPRS kommunikációs támogatással.

A hírek szerint a Wistron (korábban ACER-DMS), az ACER leányvállalata fogja gyártani mind a Palm OS, mind a Merlin-alapú kéziszámítógépeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #1
    ghighighighi még merlin ghighighighiiiiiiiiiiii