JohnnyCage

Hibát találtak az Intel-támogatott videókódolásban

[Register] Egy titkosítási szakértő - elmondása szerint - felfedezett egy módszert, amellyel az egyik, Intel által is támogatott videótitkosítási eljárás könnyedén feltörhető.

Niels Ferguson egyelőre nem hozza nyilvánosságra a videóanyagok továbbításakor alkalmazott titkosítási eljárás feltörésének módját, mivel attól tart, hogy az 1998-as Digital Millennium Copyright Act (DCMA) törvény alapján jogi pert indítanak ellene.
Ferguson szerint a High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP - Nagy Sávszélességű Digitális Tartalomvédelem) olyan hibát tartalmaz, amely segítségével a titkosított videóinformáció bárki által könnyen visszanyerhető. Bár Ferguson Hollandiában él, Dimitry Sklyarov orosz programozó példáján élve szerinte a DMCA veszélyezteti a szólásszabadságot, és ő maga is veszélybe kerülhet, ha a beperelik.

Az Electronic Frontier Foundation jogászai elmondták Fergusonnak, hogy a filmipar vagy más szervezet még abban az esetben is pert indíthat ellene, ha Hollandiában teszi kösszé a dokumentumokat. A titkosítási szakértő ezért csak annyit hajlandó elmondani, hogy a titkosítási kulcsot viszonylag rövid idő (két hét) alatt vissza lehet fejteni.

"Egy tapasztalt IT szakember visszafejtheti a HDCP titkosítási kulcsát két hét alatt, amennyiben négy gépet és 50 kijelzőt használ" - mondta Ferguson. "Amennyiben a kuls megvan, bármilyen filmet dekódolni lehet segítségével, vagy akár olyan új HDCP eszközöket is lehet készíteni, amely hibátlanul megjeleníti a hivatalos eszközök titkosított jelét" - tette hozzá a titkosítási szakértő. "Ez nagyon rossz hír a titkosítási rendszerre nézve."

A HDCP eljárás a DVI digitális interfész videóanyagát titkosítja. A DVI a digitális videókamerákat és DVD lejátszókat köti össze a digitális TV-kkel és hasonló eszközökkel, a titkosítás pedig az illegális másolást hivatott megakadályozni. A HDCP eljárást Ferguson mellett már több szakértő is kritizálta gyengesége miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #1
    HAHAHA És az intel megint szívott.