Csabi

Digitális fényképezőgép kezdőknek

A digitális fényképezőgépeket gyártó cégek az elmúlt időszakban egyre inkább a minél nagyobb teljesítményű kamerák fejlesztésével foglalatoskodnak. Ezek a komoly fényképezőgépek viszont kifejezetten a profi fotósok számára készülnek, és az áruk is nagyon magas. Azonban a nagy cégek nem hanyagolják el a kisebb teljesítményű, könnyen kezelhető és nem utolsó sorban olcsóbb digitális kamerák fejlesztését sem. Ezek a modellek kiválóan alkalmasak a nem túl nagy igényeket támasztó felhasználók számára. A nagyobb cégek közül most a Sony mutatott be egy olyan új fényképezőgépet, amelyet a kezdő fotósok számára ajánl.

Az új, Sony DSC-P20 modell számos, kedvezőbb paraméterrel rendelkezik, mint az eddig megismert típusok. Valószínűleg a többi nagy rivális cég hasonló teljesítményű kamerái között is megállja majd a helyét. Az új digitális fényképezőgép sokmindenben hasonlít a P30-as modellre. Azonban annál könnyebb, és a kezelése is egyszerűbb.

A DSC-P20 esetében a Sony 1,3 megapixeles CCD-t alkalmaz. A felhasználó 3-szoros digitális zoomot használhat. Ezek a paraméterek teljesítmény szempontjából nem túl meggyőzőek, de a cég csak így tudja biztosítani az alacsonyabb árat. A Sony egyik munkatársa elmondta, hogy a kamera teljesítménye valóban nem nagy, de igazán nem is ilyen célból készült. Éppen ezért az új fényképezőgépet a cége azoknak a felhasználóknak ajánlja, akiknek inkább az elérhető ár számít és nem a nagy teljesítmény.

A DSC-P20 rendelkezik egy USB porttal, amelynek segítségével csatlakoztatható a számítógépekhez. A kamerán helyet kapott egy Memory Stick foglalat is. Ebbe akár 128 MB-os kártya is beleilleszthető, amely 786 alacsony felbontású kép tárolására képes.

A Sony DSC-P20 augusztus 1-jén kerül piacra, és az ára körülbelül 240 dollár (72 000 forint) lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #7
    Hát kábé. És ezek a mai digitális szarokkal biztos nem leszel profi.
  • Rocky #6
    corleone-nak igaza van, aki profi fotós akar lenni, az ne digitális fgépet vegyen, és tanulni is kell ahhoz
    , hogy valaki profi fotós legyen.
  • Andor PaPa #4
    Há ja.
  • Andor PaPa #2
    Tökéletesen igazad van.
  • corleone #1
    Szar minőség, alacsony ár.
    A jobbak 3 megapixel körül kezdődnek (2-400e ft). Bár az sokat elárul, hogy egy profi fotós nem igazán nyúl digitális fényképezőhöz. Nem az ára miatt, az a legkevesebb. A minőség a lényeg. Szerintem 15-20 megapixel körül, a jelenlegi ár mellett fog gyorsan terjedni az átlagemberek között is a digitális fotózás. Ja és a memóriáról nem is beszéltünk. Ha egy cr2025-ös óraelem méretben 1 GB memória is elfér majd (talán nincs is olyan messze), akkor lehet a jó felbontású képeket nagy mennyiségben tárolni a fényképezőben.