Franczy

Új Gigabyte alaplapok

[Guru3D] A Gigabyte cég képviselői a napokban több olyan új alaplapot is bejelentettek, melyek a 200/266 MHz-es rendszerbuszú, Socket A tokozású AMD processzorok fogadására készültek.

A bejelentése kapcsán a cég rendkívül nagy hangsúlyt fektetett a 266 MHz-es rendszerbusz előnyeire, pedig azért ez már nem olyan túl friss újdonság. Mindenesetre a cég képviselői elmondták, hogy a nagyobb összteljesítmény elérését lehetővé tevő 266 MHz-es rendszerbusz stabil működéséhez a korábbiaknál sokkal bonyolultabb alaplapokat kellett tervezni, de a Gigabyte-nak ez is sikerült, tegyük hozzá, számtalan más alaplapgyártó céghez hasonlóan. A Gigabyte cég fejlesztőmérnökei módosították az új alaplapok áramellátását, és egy LCL szűrőt is alkalmaztak, ami az ígéretek szerint nagyon stabil működést eredményez még 266 MHz-es rendszerbusz mellett is.

A Gigabyte DIY sorozatú alaplapjai közé három újdonság tartozik. A Gigabyte GA-7DXR típusú alaplapon egy AMD 761 + VIA 686B, a Gigabyte GA-7VTX-en egy VIA KT266 + VIA 8233, a Gigabyte GA-7ZXR/-C (rev. 3.0) alaplapon pedig egy VIA KT133A + VIA 686B chip páros alkotja az alaplapok "lelkét". A fejlesztők szerint mindhárom újdonság továbbfejlesztett tuning szolgáltatásokkal rendelkezik, és kiemelték a North Bridge-ekre szerelt hűtőborda+ventillátor párosok fontosságát is. A GA-7DXR és a GA-7ZXR (rev. 3.0) esetében IDE RAID kontrollert is integráltak a fejlesztők az alaplapokra, míg a GA-7DXR és a GA-7VTX esetében a PC1600/PC2100-as DDR SDRAM memóriák támogatása említésre méltó.

A Gigabyte cég Economy nevet viselő termékcsaládja a napokban ugyancsak három taggal bővült, a VIA KT133A + 686B chipekre épülő Gigabyte GA-7ZXC-vel, a SiS 733-as chipsetre épülő Gigabyte GA-7SDX-szel és a SiS 735-ös chipsetre épülő GA-7SRX-szel. Az utóbbi újdonság PC1600/PC2100-as DDR memóriákat kezel, míg a másik két új Gigabyte alaplap a jóöreg PC133-as SDRAM memóriákat támogatja.

A Gigabyte az integrált chipsetes alaplapok piacáról sem szeretne hiányozni, így két ilyen típusú új Gigabyte alaplap is bemutatásra került a napokban. A Gigabyte GA-7ZMMH a VIA cég KM133A + 686B chipjeire, a Gigabyte GA-7VMM pedig a VIA KLE133 + 686B chipekre épül. Ezt a két alaplapot a cég elsősorban irodai használatra ajánlja, hiszen az integrált grafikus vezérlőt is tartalmazó chipsetekre épülő mindkét új alaplap ára várhatóan nagyon kedvezően alakul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #4
    Nálam Abit a NO1!
  • Anee #3
    Nekem mindig is ott volt a TOP5ben...Most is ilyan alaplapom van......................
  • Andor PaPa #2
    Változatosság. Valahogy nekem a Gigabyte eltűnt mostanában. De mindegy. Fejlesszenek.
  • mateos #1
    Hajrà