Szekeres Viktor

Minirekord A kis hableánynak

Sokakat érdekel A kis hableány.

Mint ismert, a streaming szolgáltatók teljesen titokban tartják a nézettségeiket, nem közölnek adatokat, mindössze a Netflix rukkol elő számokkal a megtekintett órák alapján, ami nagyon jó egyes sorozatok iránti (kezdeti) érdeklődés belövésére. Egy forrásból azonban mégis lehet értesülni a kiemelkedő sikerekről, a platformok ugyanis előszeretettel emlegetik közleményeikben azt, amikor egy széria rekordot döntött, mint például mondjuk a Paramount+-os Halo, vagy a Prime Videós The Lord of The Rings: The Rings of Power esetében. (Ezek mellett egyes platformok napi és havi toplistákat tesznek közre számok nélkül.)

A Disney+ is többször jelezte premiersorozatai kapcsán, ha eddig sosem látott magasságban jutottak el, és most egy filmnél is megtették, bár közel sem azért, mert rekordot döntött volna. A stúdió közleménye szerint az első 5 napos megtekintési adatok alapján a The Little Mermaid a legnézettebb Disney-filmpremier volt a Hocus Pocus 2 óta 16 millió megtekintéssel, vagyis jobban szerepelt, mint az Ahsoka. (A megtekintés úgy jön ki, hogy az össz nézési időt leosztják a játékidővel, tehát nem azt jelenti, hogy hány előfizetésről nézték meg, hiszen feltehetően volt, aki el sem jutott a végéig.)

Ez így persze jól hangzik, és nem is olyan meglepő a siker, hiszen Amerikában a The Little Mermaid az év egyik legsikeresebb filmje, és nemzetközileg pedig sokan, akik nem látták moziban, talán streamingen pótolják, de ez csak az elmúlt egy évre igaz, és azt is jelenti, hogy a Hocus Pocus 2 népszerűbb volt (bár tény, hogy azt nem lehetett moziban látni). A nagy kérdés, hogy a Marveles képregény-filmeket a közlemény a Disney ernyő alá sorolja-e, vagy a Marvel Studioshoz tartozónak veszi, mert ha például A kis hableány jobban teljesített, mint A galaxis őrzői 3, akkor az eredménye mindenképp remeknek számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)