Szekeres Viktor

Több, mint 1 milliárd forinttal növelték meg a Tatárjárás-mozifilm költségvetését

Még drágább tatárjárásra kell készülünk.

A Nemzeti Filmintézet decemberben további 1 milliárd 232 millió forintot ítélt meg az 1242 - A Nyugat kapujában című mozifilm gyártására. A magyar-mongol-ausztrál-angol film támogatási költségvetése így már 2,5 milliárd forintra rúg, amihez még adókedvezmények is járulnak, írta a film.hu. A produceri nyilatkozat alapján erre azért volt szükség, mert az elmúlt egy évben komoly energia-áremelkedésre került sor, s az árfolyamromlás, valamint a KATA megszűnése is nehezítette a korábbi, alig több, mint egymilliárdos büdzséből való munkát.

Az 1242 - A Nyugat kapujában Nyugat kapujában című történelmi filmet a magyar tévésorozatok és szappanoperák epizódjain edződött Soós Péter fog rendezni Horváth Áron és Joan Lane forgatókönyve alapján. Korábban 2023 decemberi mozis premierről volt szó. A Nyugat kapujában szinopszisa a következő: "A film a XIII. századba repít vissza, amikor Batu kán a világhódító Dzsingisz kán unokája, a sztyeppe kegyelmet nem ismerő ura seregével Esztergom falai alá ér. Európa meghódítása előtt el kell söpörnie útjából a magyar várat. A maroknyi védő Eusebius kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül. Segítségre nem számíthatnak. Talán a pápai legátus megérkezése és a mongol holdújév ünnep ad egy kis haladékot a magyaroknak".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    én öttel növeltem volna meg. minimum. andika sem bánta volna szerintem, hogy a csúti reverz robin hood nem neki adja a pulsz zsét, hanem ebbe a bombasztikus eposzba önti...