JohnnyCage

A Micron Electronics kiszáll a PC üzletből

A Boise, idahoi központú Micron Electronics Inc. pénteken bejelentette, hogy a cég elhagyja a PC üzletágat, és a jövőben kizárólag mint webszolgáltató társaság kíván működni.

A Micron Electronicsnak egy nem kötelező érvényű terve van arról, hogy a cég egy meg nem nevezett, technológiai cégekbe való befektetéssel foglalkozó társaságnak eladja a PC részleget, mondta Joel Kocher, a Micron Electronics elnök-vezérigazgatója.
Az üzleti megállapodások részeként a Micron Electronics eladná SpecTek nevű DRAM-javító egységét a Micron Technologynak, amely a cég főrészvényese. A Micron Technology ezenkívül megszerzi a társaság több szellemi vagyonát is, együttesen mintegy 42 millió dollárért.

Az eladások mellett a Micron Electronics felvásárlást is tervez. A tervek szerint a társaság 180 milliós részvénytömeg megszerzésével bekebelezi az Interland Inc. nevű webszolgáltatót. A két társaság által alkotott új cég, amelybe még a Micron tulajdonában lévő HostPro web-alapú szolgáltatása is bekerül, ezekután az Interland nevével működik majd tovább.
A két cég összeolvadását követő részvénycsere után a Micron Electronics részvényesei 70% tulajdonrésszel rendelkeznek majd az új társaságban. A fennmaradó 30% részesedés az eredeti Interland Inc. részvényeseinek kezébe fog kerülni.

A Micron Electronics mostani, meglepő lépését az indokolta, hogy a társaság a március 1-ével lezárult negyedévben óriási, 169 millió dolláros veszteséget halmozott fel, ami még az azt megelőző év ugyanazon három hónapjában elért 5,7 milliós nyereséghez képest is rendkívül rossz eredmény.

Az eladásokból származó bevételek 14,7 millió dollárt tettek ki, ami az egy évvel korábbi időszak 6,6 millió dolláros eredményéhez képest jelentősen emelkedett, de hiába. Az egyelőre folytatandó üzletágak vesztesége az elmúlt negyedévben 9,7 millió dollár volt, amiben a leállított PC részleg vesztesége nincs benne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacc #1
    Én asse tudtam, hogy benne volt...