Flow

Eldobható mobiltelefonok a láthatáron

A nemsokára megjelenő mobiltelefon-generáció az előre fizetett telefonkártyák és az eldobható fényképezőgépek koncepciójára épül: vedd meg, használd, dobd ki!

A Telespree által kitalált és kifejlesztett eldobható mobiltelefont kedden mutatták be. Kezelése a hagyományos mobiltelefonokhoz képest roppant egyszerű. A felhasználó bediktálja az általa elérni kívánt számot, egy gépi hang pedig értesít a még felhasználható időről. Ha elhibázzuk a számot, egy egyszerű "no!" után újrakezdhetjük. A "Help!" parancs aktiválja a súgót, rövid ismertetőt hallgathatunk meg a készülék használatáról.

A telefon alakja és mérete megegyezik a forgalomban lévő hagyományos mobilok paramétereivel, azzal az apró különbséggel, hogy sem billentyűzet, sem kijelző nincs rajtuk, ezen kívül hívásokat sem fogad. A Telespree bevásárlóközpontokban, trafikokban, és egyéb elárusítóhelyeken kívánja az eldobható mobiltelefonokat értékesíteni, sőt, automaták felállítását is tervezik.

A telefonhoz egy "air clip" elnevezésű tartozék kapcsolódik, ez biztosítja az elektromos áramot, és ez tartja nyilván a lebeszélhető időt. Ha lefogy, a felhasználó újat vásárolhat.
A Telspree termékével elsősorban személyszállító cégeket céloz, légitársaságokat, autókölcsönző vállalatokat, melyek promóciós eszközként használhatnák azokat. Eddig nem történtek üzleti megállapodások, a tárgyalások is csak kezdeti stádiumban vannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Att #14
    Ja egyébként Matt-nak igaza van:-)))))
  • Att #13
    Piquet, amit mondasz, csak félig igaz, mert chipeket meg az áramkört nem tudják papírból előállítani:-))))) egyébként a dolgot én is baromságnak tartom, egyrészt, mert egyáltalán ez az eldobhatóság...ezekszerint előbb-utóbb minden eldobható lesz? Mi meg térdig járunk a szemétben?
    Másrészt a telefon formáját és működését tekintve szintén nem jósolok nagy jövőt...A telefon divatcikk lett, ez a közeljövőben tutira nem fog változni...
  • OliApa #11
    Miert nem 17 ezer ev? :)Szerintem sem az uveg, sem pl. a tejeszacsko nem bomlik el soha.
  • Piquet #9
    A környezetszennyezésről annyit, hogy az üveghulladék, amelynek az elbomlási ideje 18e év, és az újrahasznosíthatatlan műanyag üdítőspalackok sokkal jobban károsítják a környezetet mint a papírhulladék amit ez a mobiltelefon jelentene.

    A pazarlás az, hogy a marketing miatt egy 5 dkg-os csokit is alufóliába meg festett papírba kell bebugyolálni vastagon, ahelyett, hogy 5 kg-os kiszerelésben vennéd meg.....
  • abel_crc #5
    Mi a faszér` dobnám én el a telefonomat?
    Esetleg zsaroláshoz nem rossz ez a kis izé
  • Andris #1
    Eddig is tudtam, hogy fogyasztói társadalomban élünk. . .de ennyire?!