Franczy

Mátrix, a játék

Az Interplay Entertainment nyerte el az elmúlt évek egyik legnagyobb sikert aratott filmjének, a Warner Bros féle Mátrixnak a "megszámítógépesítési" jogait.

Nem hivatalos források szerint az Interplay-jel szerződésben lévő Laguna Beach-i (Kalifornia) székhelyű Shiny Entertainment csapat legalább egy következő generációs számítógépes játékot szeretne a film témájára építeni. A témával kapcsolatban még a héten várható egy hivatalos bejelentés is.

Habár a licenszjogokkal kapcsolatos anyagi dolgok egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, az szinte biztos, hogy óriási pénz áll a háttérben, mely körülbelül az Electronics Arts féle The Lord of the Rings és a Harry Potter programok nyolc-, illetve tízmilliós illetékeihez hasonlítható.

Az első, Mátrix történetre alapuló játék egy 3D-s third-person akció/kaland játék lesz, mely történetében már valószínűleg a Mátrix következő két részére fog épülni, és amely körülbelül a Mátrix 2 mozifilmmel egyidőben, 2002-ben lát majd napvilágot PlayStation 2 játékkonzolon. A tervek közt szerepel később a PC-s és egyéb konzolos verziók megjelentetése is. A Mátrix játékban felhasználandó engine várhatóan a Shiny féle Messiah és Sacrifice programokban használt engine egyfajta kombinációja lesz.

A Warner Bros és az Interplay Entertainment állítólag már több hónapja tárgyalásokat folytatott a Mátrix-szal kapcsolatban, mely tárgyalássorozat végére ehéten kerülhetett pont. A szerződésben szereplők egyelőre nem kívánták kommentálni az ügyletet.

A Keanu Reeves főszereplő nevével fémjelzett Mátrix mozifilmet 1999-ben áprilisától kezdték világszerte vetíteni a mozik. A film óriási sikerére jellemző, hogy az Egyesült Államokban 171 millió dollárt, a világ többi részén pedig 200 millió dollárt hozott a film a készítőknek. A film később természetesen DVD-n is megjelent, melyet ugyancsak óriási siker övezett.

Larry és Andy Wachowski, a film rendezői még 1999-ben egy online chat közben tettek említést arról, hogy amennyiben minden jól megy, akkor körülbelül a Mátrix második részével egyidőben kerül majd piacra az első Mátrix videójáték. Dave Perry, a programot fejlesztő Shiny Entertainment elnöke egyébként már hosszabb ideje nagyon jó barátságban van a rendezőpárossal, így a program fejlesztését várhatóan semmi sem gátolhatja, vagy lassíthatja majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • villi #33
    http://kukac7.cjb.hu
  • Bith #15
    Szerintem is el lesz cseszve... :(
  • accord #14
    Háát... Szerintem a Shiny féle Sacrifice motor elég gyengére sikerült... Ha a Doom3 / ID, vagy az Unreal2 / Epic megagames motorra építenék, még valami jó is kisülhetett voltna belőle... :) Na de majd meglátjuk... Én is félek attól, hogy elcseszik (ld. pl. az Ötödik elem játék változatát... én játszottam vele, sajnos...)
  • Dikkma #6
    Remélem jó lesz

    :-)

    És jöjjön már a 2. és 3. Matrix!!!
  • BadKarmaBoy #5
    a Messiah-val sem hibaztak, a Shiny tenyleg jo valasztas volt...
  • AnarchoiD #3
    biztos szar lessz, a konverziokat mindig %%%^%***-ak, amiota vilag a vilag....
  • M@uL #1
    Erre előbb is lehetett volna gondolni nem?