Franczy

Megjelent a 3ds max 4

San Francisco-ban az Autodesk egyik részlege, a Discreet bejelentette, hogy elkezdik a 3ds max 4-es szoftverek szállítását.

Ha esetleg valaki nem tudná, a 3ds max az Autodesk cég egyik díjnyertes 3D modellező, animációs és renderelő szoftever, melynek most a legújabb, 4.0-s verzióját jelentették be. A fejlesztők szerint a 3ds max 4 a ma kapható egyik leghatékonyabb és legkreatívabb karakter-animációs program, melynek nagy hasznát veszik majd a következő generációs játékok készítői is. A 3ds max 4 tehát mostantól kapható, javasolt kiskereskedelmi ára pedig nem csekély: 3495 dollár (~1 millió Ft), míg az upgrade verzió 795 dollárba (~238e Ft) kerül.

Klikk ide!

A 3ds max 4-ben olyan újdonságok találhatóak meg, mint például az új, bővíthető karakter- animációs architektúra, a fejlett játékfejlesztő eszközök, a nagysebességű renderelés, mely nagyrészt az ActiveShade és Render Elements eljárásoknak köszönhető, vagy a páratlanul fejlett Direct 3D támogatás. A 3ds max legújabb verziójában alkalmazott új megoldások révén egy új, flexibilis és realisztikus munkakörnyezet áll az animátorok rendelkezésére, akik ezentúl még könnyebben hozhatnak majd létre például mozifilmekbe illő speciális effektusokat, 3D-s webes alkotásokat. Ezenkívül pedig az olyan legújabb konzolokra is készítenek majd különböző játékprogramokat a 3ds max-szel, mint például a Microsoft Xbox, a Sony PlayStation 2, vagy a Nintendo GAMECUBE.

A 3ds max SDK-ja (Software Developers Kit) és maxscript nyelvezete a legújabb, 4-es verzióban jelentős bővülésen ment keresztül, hiszen a Discreet cég köztudottan elkötelezte magát a bővíthetőség és az "open-source" (nyílt forrás) mellett. A 3ds max 4-hez tartozik egy úgynevezett Web Studio Cd Set, mely egy SDK-ra épülő integrált webfejlesztő eszköz. A szoftvert egyébként a Cycore, a Pulse, a RichFX és a Viewpoint cégek munkatársai fejlesztették ki. A Discreet ezenkívül Macromedia Flash tartalomkészítőt is integrált a szoftverbe, mely az Ideaworks cég legújabb fejlesztésű vektoranimációs rendererére, a 3D-MAX-re épül.

Klikk ide!

"A Discreet a 3ds max 4-es verziójával továbbra is erősíteni kívánja a 3D-s animációs szoftverek piacán megszerzett vezető pozícióját. A 3ds max 4 minden bizonnyal hamarosan ipari szabvánnyá válik a speciális effektusok, az animációk és a játékok készítésében." - nyilatkozta Phillip Miller, a Discreet cég igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gery01 #20
    sziasztok kérlek ha tudtok egy olyan honlapot vagy könyvet amely 3ds max 4-el foglalkozik MAGYARUL írjázok meg! köszi
  • AnarchoiD #11
    ezt enis tudtam, csak en megmaradok a realitasok talajan, na aggyal kolcson 1milkat! ;)


    ui : 3 ripp verzio van, olvass csak utana ;)
  • Bith #10
    Ha a nagyon fullos kéne neki, az bizony 4CD :))).
    De ami "kijött" TFL-féle ISO, az "csak" 2 CD, mert azt írják, hogy a 3. 4. CD-n csak kipróbálható ingyenes demo proggik vannak (mint pl. a Macromedia Flash). CD1 a Program (MAX4, CS, SDK...), a CD2 meg a példafileok, tutorialok, material library-k. Szal valóban elég 2CD. De van egy Titan kiadású RIP is belőle, ami csak 27x5M (nincsenek benne a példák, meg a CS SDK (de maga a CS az van!)).

    Ja, és persze mindezeket csak olvastam a neten, én megveszem 1 millióért... :).
  • AnarchoiD #7
    amugy , imadtam a 3ds3 -at.. wiszont amiota windoz platformos lett, maxos, olyan kegyetlenul bonyolult szamomra hogy ranezek a szkrinshotra fenn es beelborzongok, legalabb 2 diploma kellhet a kezelesehez ;)
  • AnarchoiD #6
    bar megse mert a jakuza.hu ramkuldene a nindzsakat ;)
  • AnarchoiD #5
    anee : elkuldom mailba, csak 900mega mehet ? :)
  • Bith #4
    Anee!
    A kérdés jogos ;))).

    ubi: én meg visszavittem az üres üvegeket...

    ixyon: na ja, de a legnagyobb SFX stúdiók még(?) nem igazán használnak amúgy sem max-et. Softimage, Power Animator meg hasonlók futnak szerintem náluk főleg. Egyébként a legtöbb sci-fi sorozat valóban Lightwave-vel készül (vagy készült eddig...).
  • ixyon #3
    nesze amiga, meg babylon5!
    nemtom észrevette-e valaki, hogy ez csak PC-n fut!
  • Anee #1
    honnan lehet leszedni?