Franczy

A Corel cég tervei

[CNet] A Corel vezetői szerint a cégnek vissza kell térnie az alapokhoz, és egy új piaci stratégia kialakításával legkésőbb idén szeptemberig újra nyereségessé kell tenni a vállalat működését.

Derek Burney, a Corel vezérigazgatója Ottawa-ban (Kanada) egy sajtókonferencián beszélt a cég idei terveiről. Burney elmondta, hogy a Corel jelenlegi tervei szerint minden erejükkel a különböző üzleti szoftverekre, a WordPerfect Office programcsomagra és a Coreldraw grafikus szoftverre fognak összpontosítani, emellett pedig az Apple Macintosh platformot sem kívánják elhanyagolni.

"Mi nem kívánunk szemtől szemben harcba szállni a Microsoft Office programcsomaggal. Inkább megváltoztatjuk a játékszabályokat." - nyilatkozta Burney újságírók körében. Ez a kijelentés nagyon fondorlatosan hangzik, de majd idővel kiderül, hogy mit is terveltek ki a Corelnél, bár a Microsoft mindenképpen nehéz ellenfél lesz. A vezérigazgató elmondta, hogy nagyon fontos lesz azt elérniük, hogy a jelenlegi WordPerfect Office felhasználók egy új Microsoft programcsomag megvétele helyett a Corel upgrade mellett döntsenek majd.



Jelenleg a Windows operációs rendszerrel ellátott számítógéppel rendelkező felhasználók kilencven százaléka használja irodai munkára a Microsoft Office valamelyik verzióját, így tényleg nagyon nehéz dolga lesz ezen a téren a Corelnek, amennyiben nagyobb részesedésre kíván szert tenni.

Burney szerint a jelenleg Corel WordPerfect Office-t használók átlagban már négy éve nem frissítették a szoftvert. A cég reményei szerint legalább a már meglévő Corel szimpatizánsokat a WordPerfect Office 2002 piacra dobásával rá tudják majd venni a vásárlásra, illetve az upgrade-re. A WordPerfect Office 2002 várhatóan még idén, az év végén forgalomba kerül, és említésre méltó, hogy egyes Microsoft féle .Net technológiák is felhasználásra kerülnek benne.

Minden bizonnyal költségkímélő lépésnek szánja a Corel azt, hogy a jelenlegi harmincféle WordPerfect Office csomagból a jövőben már mindössze négy fajta lesz kapható. Ezt elsősorban úgy érik el, hogy megszüntetik a különböző idegen nyelvű verziók fejlesztését, és csak angol és kanadai-francia nyelven lesznek kaphatóak a Corel jövőbeli szoftverei. Burney ezenkívül azt is elmondta, hogy a Corel a közeljövőben meg kíván szabadulni a teljes Linux-os részlegétől is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #1
    hát a linuxuk télleg nem igazán jött össze...