Berta Sándor

Törökország - sebesség­korlátozás is jöhet a közösségi oldalak ellen

Számos részlet vált ismertté a korábban már bejelentett elképzelésből.

Recep Tayyip Erdogan török elnök július elején jelezte, hogy a szankciók jöhetnek a közösségi portálok ellen. A politikus kiemelte, hogy minél hamarabb be akar nyújtani egy törvénytervezetet, hogy a Facebookot, a Twittert és a többi platformot ellenőrizni lehessen. Ezzel párhuzamosan jogi és pénzügyi szankciókat is be fognak vezetni az érintett oldalak ellen és kötelező lesz megnevezniük olyan törökországi képviselőket, akik az ellenük felhozott vádakra reagálhatnak.

Az Igazság és Fejlődés Pártja nevű kormányzópárt és az azzal szövetséges Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) most benyújtotta az ígért törvénytervezetet, amelyből kiderült többek között, hogy a Facebook, a Twitter, a YouTube és a többi közösségi szolgáltatás helyi képviselőinek mindenképpen török állampolgároknak kell lenniük.

Yaman Akdeniz internetszakértő kijelentette, hogy ha a közösségi portálokon megjelenített bizonyos tartalmak megsértik a törökországi előírásokat, akkor azért a helyi képviselőknek kell elsősorban felelniük. Amennyiben egy szolgáltatás nem alkalmaz előírt helyi képviselőt, akkor akár 90 százalékkal is csökkenthetik a rendelkezésére álló sávszélességet. Mindez azt jelentené, hogy a platformok gyakorlatilag használhatatlanná válnának.

Özlem Zengin, az AKP frakcióvezető-helyettese a benyújtott törvénytervezettel kapcsolatban elmondta, hogy az a céljuk, hogy véget vessenek a közösségi szolgáltatásokon zajló sértéseknek, visszaéléseknek és zaklatásoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lammaer #11
    Az utolsó mondatoddal szerintem mindent meg is válaszoltál.
  • TokraFan #10
    Elvileg érdekelhetné, mivel nem véletlenül háborodott fel ezen a fél világ...Ortodox keresztény bazilika volt eredetileg, tehát egy nyílt vallási hidegháborúba kezdtek a törökök. Mivel orbán oly nagyra van a kereszténységével, gondolom nem hagyja teljesen hidegen, hogy a nagy haver most épp az ő ideológiai identitásának egyik történelmi ikonját támadta meg. Persze a franc se tudja, mi igaz egyáltalán orbán kereszténységéből, legalább is, tettei alapján pont akkora ellentmondásban van önmagával, mint a bibliája.
  • lammaer #9
    Hát, kétlem hogy viktort érdekli az hogy mi történik egy török műemlékkel...
  • lammaer #8
    Köszi.
  • TokraFan #7
    Ja, orbánnak is tetszett eddig a török diktatúra, méltatta is korábban erdogant, de megnézném, hogy áll most ezzel a kérdéssel a mecsetté alakított Hagia Sophia ügy után...
    Egyet még mindig nem tanultatok meg: nincs olyan diktátor, akinél valahol, valamikor nem kerülnek sorra a támogatóik is, pl. te is. Aztán majd visszasírnád a "szemét nyugati demokráciát", amikor Te kerülnél sorra és nem lenne hova menned, mert már se jogállam, se semmi nincs, és jó eséllyel b*szhatnád.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.07.28. 23:25:45
  • TokraFan #6
    Tele van...
    (és ez itt nem teljes, van egy komplett gyűjteményem ami sokkal több elemet tartalmaz)
  • lammaer #5
    Igy van, a szólásszabadság hülyeség, jó az ha el van lehetetlenítve.
  • lammaer #4
    off: csak kiváncsiságból, fel tudnál hozni 3 bibliai ellentmondást ?

    A "honnan vett Káin feleséget" félét ismerem....
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.07.28. 15:03:39
  • duke #3
    "sebesség­korlátozás is jöhet a közösségi oldalak ellen "

    Jol otlet. Adnek nekik kb 50-100 bps sebesegt, ez kb a szikratavirok atviteli sebesege.
  • TokraFan #2
    A biblia tele van ellentmondással és konkrét hülyeséggel, de látom Te még szereted a meséket.