Gyurkity Péter

Összeállt az LG G9 ThinQ

A cég pedig a V-sorozatot már közvetlenül a Galaxy S-telefonok ellen irányítja.

Még az év elején írtunk arról, hogy képeken is látható volt az LG soron következő fejlesztése, a napokban azonban további hírek jelentek meg a gyártó terveivel és elképzeléseivel kapcsolatban, így már szinte teljesen összeállt a kép, miközben egy másik sorozat és az Android 10 alkalmazása kapcsán is új részleteket ismerhettünk meg.

Ami a G9 ThinQ specifikációját illeti, itt egy 6,8 hüvelykes OLED-kijelzőre számíthatunk, amelyhez kisebb, esőcsepp formájú felső bevágás, egyetlen szelfikamera, egy négyes hátoldali modul, a hagyományos jack-dugó, valamint az UX Android kezelőfelület új verziója társul majd, ez utóbbi a korábbi kritikákat hivatott orvosolni. A telefon nem kifejezetten csúcskategóriás megoldásként jelenik majd meg a piacon, tehát nem közvetlenül a Galaxy S20 vagy az iPhone 12 ellen száll versenybe, ehelyett ugyanis a felső-középkategóriát céloznák meg, márciusi megjelenéssel, jó eséllyel 700 dollár körüli hivatalos áron. A prémium szegmensben ehelyett az LG V60 ThinQ bukkanna fel, amely ismét februárban mutatkozna be, végleg megtörve ezzel a korábbi trendet.

A V-sorozat példányai ugyanis hagyományosan az év második felében rajtoltak el, tavaly viszont már az MWC alatt mutatták be a V50 típust. A friss értesülés alapján a V60 ismét a barcelonai rendezvény alatt debütál majd a nagyközönség előtt, ugyanazon 6,8 hüvelykes kijelzővel, négyes hátoldali kameramodullal, a Snapdragon 865 chippel, 8 GB memóriával, 128 GB-os belső tárolóval, valamint egy kereken 4000 mAh-s akkumulátorral. A szoftveres oldalon már az Android 10 lenne, itt is az LG saját felületével társítva, mégpedig a Samsung DeX-hez hasonló asztali móddal kiegészülve, az év második felében pedig egy újabb csúcskategóriás szériát mutathatnak be, amelynek neve egyelőre ismeretlen – az egy év múlva esedékes V70 pedig egy még nagyobb kijelzőt kapna.

A gyártó olasz részlege a napokban egy rövidebb listát tett közzé a világhálón, eszerint az Android 10 frissítést a G8 ThinQ után több másik készülék is megkapja. Az elkövetkező hónapokban tehát az LG V40, V50, G8X, G8S, G7, K50S, K40S, K50, illetve az LG Q60 részesül majd az új szoftver szolgáltatásaiban, bár a menetrend egészen az év végéig kihúzódik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #2
    A szúk káva miatt belefér, csak törékeny...
    Bár nekem is 6.1 colos az S10...
  • proger82 #1
    ez mar nagyon beteg 6,8 :-/
    de minek etetik a nepet a folyamatos kijelzo novekedessel
    Nem lett volna egyszerubb egy 8-10 colos tabletot felruhazni telefonalasi funkcioval!
    Es mindenki boldog lehet! Mar aki attol boldgok h tepsit hord a zsebebe nem mert nem fer bele, .......