Berta Sándor

Bemutatta első QLED-kijelzős laptopjait a Samsung

A dél-koreai gyártó két modellt is piacra dobott.

A Samsung Galaxy Book Flex és a Galaxy Book Ion egyaránt elérhető lesz 13,3, illetve 15,6 hüvelykes kijelzővel szerelt változatban. A beszerelt képernyők Full HD felbontásúak és a különlegességük, hogy rendelkeznek szabadtéri üzemmóddal, amelynél a maximális fénysűrűség akár 600 nit is lehet. Egyébként még a szabványos 400 nites érték is átlagon felülinek számít.


A Galaxy Book Flex gyakorlatilag egy hibrid notebook, amelynél a kijelző - az alkalmazott zsanéroknak köszönhetően - 360 fokban is elforgatható és amelyhez a Samsung S-Pen digitális toll is használható. A Galaxy Book Ion ezzel szemben egy klasszikus dizájnú készülék. Mind a két termékbe Intel "Ice Lake" Core i5 vagy i7 processzor került, amelyeket a Samsung legfeljebb 16 gigabájt memóriával és maximum egy terabájtos NVMe-SSD-vel ötvözött. A Galaxy Book Ion 15 ugyanakkor még egy SSD-bővítőhelyet is kapott, a kiegészítő grafikus chipje pedig az nVidia GeForce MX250. Mindegyik eszköz támogatja a WiFi 6 és a Thunbderbolt 3 szabványt, s ellátták őket USB Type-C csatlakozóval, ujjlenyomat-olvasóval és AKG hangszóróval.

A 12,9 mm, illetve 14,9 mm vékony készülékek megfelelnek az Intel Athena projektje követelményeinek. A laptopok bevezető ára egyelőre nem ismert és decembertől lesznek megvásárolhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    "A fenyero nem meglepo, a technologia ugyanazzal a bemeno fenymennyiseggel 2.5-3x akkora kimeno fenyerore kepes mint egy lcd"

    az a display még kanyarban sincs, lcd-ben meg több a szusz mint hinnénk (attól hogy egyféle diffúz LCD-t gyártanak amit tönkrever az LCOS mellesleg, az nem azt jelenti hogy kifújt a tech).


    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2019.11.05. 21:33:32
  • kvp #1
    A fenyero nem meglepo, a technologia ugyanazzal a bemeno fenymennyiseggel 2.5-3x akkora kimeno fenyerore kepes mint egy lcd. A samsung megoldasa inkabb a 2.5-hoz van kozel, de meg igy is jo. (=kevesebb genealt feny is eleg, igy tovabb birja az aksi es meg nem is eg be ugy a kijelzo mint a sima szines oled)