MTI

Elpusztult a világ valószínűleg legmagányosabb kacsája

Elpusztult a világ legmagányosabb kacsája: Trevor, a csendes-óceáni Niue sziget egyetlen kacsája valószínűleg egy kutya áldozatául esett.

A hírt a helyi kereskedelmi kamara vezetője, Rae Findlay közölte. Findlay Facebook-oldalt is létrehozott Trevornak. A kacsa egy éve landolt az 1500 lakossal rendelkező Niue szigetén, de máig nem tudni, honnan érkezett. Feltételezhetően 2500 kilométert tett meg Új-Zélandtól, ezért kapta egy ottani politikus, Trevor Mallard keresztnevét - a mallard szó angolul vadkacsát jelent. Lehetséges az is, hogy Trevor Tongáról vagy más csendes-óceáni szigetről érkezett.

A szigeten Trevor volt az egyetlen kacsa. Mivel Niuén nincsenek folyók, vagy tavak, egy nagy pocsolyában élt, a helyi tűzoltóság pedig gondoskodott arról, hogy mindig elég víz legyen benne. Findlay szerint Trevor barátságot kötött a "szomszédaival" - egy kakassal, egy tyúkkal és egy wekával, egy Új-Zélandon honos madárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yesname #5
    Talán írva van valahol a cikkben, hogy egy faj utolsó példánya pusztult ki. Oh wait...
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2019.02.02. 23:44:27
  • ostoros #4
    Nem pusztult ki semmilyen faj. Egy teljesen közönséges vadkacsa, ami messze keveredett élőhelyétől.
    A semmiből is hírt csinálnak...
  • vilinger #3
    Sosem ertettem az olyat, hogy miert pusztulhat ki egy faj utolso peldanya. Klonozassal kiserleteznek, reg kihalt allatokat probalnak visszahozni... de amig van a fajbol pl 200, addig egy sima megtermekenyitessel lehetne oket szaporitani.
    Par eve egy oriasteknos volt az utolso a fajtajabol, par napja meg egy orrszarvu.
  • Kissssss0 #2
    :(
  • Zombee #1
    :(