MTI

A magyarországi 4G mobilhálózat a világon a 4. leggyorsabb

Magyarországon működnek a világ 4. leggyorsabb 4G mobilhálózatai, és az elérhetőség alapján is a globális top 10 között szerepelnek - derült ki az OpenSignal 77 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből.

A mobilszolgáltatóktól független OpenSignal ingyen letölthető alkalmazásával végzett felhasználói mérések alapján Magyarországon a 4G szolgáltatásokat használók átlagosan másodpercenként 42,00 megabit (Mbps) letöltési sebességgel érhetik el az internetet. Ez csaknem 1,5 megabites javulás a tavaly novemberben mért 40,61 Mbps sebességhez, és némi visszaesés a júniusban mért 42,61 Mbps sebességhez képest.

A magyar 4G hálózatoknál világszerte csupán Szingapúrban (46,64 Mbps), Dél-Koreában (45,85 Mbps) és Norvégiában (42,03 Mbps) gyorsabb a negyedik generációs mobilinternet. Az előző, júniusi jelentésben még a 3. helyen szerepelt Magyarország, most Norvégia előzte meg minimális különbséggel.

Jelentősen emelkedett a 4G-s szolgáltatások elérhetősége Magyarországon: a mobilhálózatra kapcsolódó eszközök idejük 86,44 százalékában férnek hozzá a szolgáltatáshoz, ezzel a 6. helyen áll a globális listán közvetlenül az Egyesült Államok után. Az első négy helyen Dél-Korea, Japán, Norvégia és Hong Kong áll. Tavaly novemberben még 79,77 százalékkal a 12. helyet érte el Magyarország, az idén júniusban pedig az elérhetőség alapján csak a 9. helyen állt Magyarország 83,59 százalékos hozzáféréssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bPatrik0521 #6
    telenornál 6000ft a korlátlan mobilnet. szerintem az elég jó ár
  • bPatrik0521 #5
    inkább csak rinyálásban
  • Csatis01 #4
    Jah, ahol egyáltalán működik...
  • esztyopa #3
    Az extraprofit növelés,és ködösítés sebességében viszont világelsők vagyunk !
  • seu #2
    Több, mint egy hónapja váltottam vezetékes netről korlátlan mobilos netre. Heves megyei kis faluban 50-70 Mbit, akadás nélkül. Nem gondoltam volna, de tökéletes!
  • barret #1
    Pontosan 4 mérésre volt elég a havi adatcsomag :D