MTI

Merkel: nem lesz meg az évtized végére az egymillió elektromos autó

A német kancellár feladta kormánya célját, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedjen a német utakon.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung lap beszámolója szerint a kancellár a kormánykoalíció parlamenti frakciója előtt kijelentette, hogy "a dolgok jelenlegi állása szerint ezt a célt nem fogjuk tudni elérni". Megjegyezte ugyanakkor, hogy a technológiai fejlődésre általában jellemző módon az elektromos mobilitás terén is valószínűleg hirtelen fog bekövetkezni az áttörés, mint ahogy az például az okostelefonok esetében is történt. Németországnak ezért fel kell készülnie az elektromos mobilitás korszakára.

Az elektromos autók értékesítése az állami támogatás ellenére sem akar lendületet venni. A német utakon jelenleg kevesebb, mint 100 ezer elektromos autó fut. Sigmar Gabriel az idén januárban még gazdasági miniszterként az egymilliós elektromos autó célról szólva kijelentette: "Ha az elektromos kerékpárokat nem számítjuk bele, akkor legfeljebb a felét fogjuk tudni elérni. Nem ártana egy kicsit realistábban gondolkodni".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #7
    Ez könnyen meglesz. Csak meg kell dulpázni, vagy háromszorozni az üzemanyagok árában lévő adót! ;-)
  • AgentKis #6
    Nagy hiba, hogy nem skálázhatóak a járművek akksijai. Miért kell nekem 300 km-re való akksit megvennem (és állandóan plusz súlyként hurcibálnom a járműben), ha napi 30-45 km-t szeretnék vele megtenni. Ráadásul az akkumulátor ugye akkor is tönkre megy, illetve romlik ha nem használják!!!
    Éppen ezért egy-egy hosszabb útra, vagy nyaraláshoz, miért nem lehet neadjisten utánfútón bérelni hozzá plussz akksikat?
  • barret #5
    Tegyenek érdekeltté,és érdekelni fog ez a technológia!
    Pénz beszél,kutya ugat.
  • Ender Wiggin #3
    Hát, ha nem lesz elektromos, akkor is lesz egészségesebb világ, mert a Toyota meg a Volvo pár éven belül kizárólag benzin hibrideket fog gyártani. És nyilván nem csak ők jöttek rá, hogy lehetetlen olyan dízelt gyártani olcsón, ami megfelel a kibocsátási normáknak.
  • zola2000 #2
    Az nem fejlődés ha állami támogatás kell az elektromos autókhoz. ingyenes a töltés és van támogatás, mégsem terjed az E-autó valamiért.

    aztán lehet hogy a kultúránk is befolyásolja a dolgot, kelet-ázsia jó részein (ami ma már nagyobb mint nyugat-európa) jobban terjednek az elektromos autók de itt talán "nem menő" és hasonló hülyeségek is fékezik az E-autók terjedését.
  • Andrevv #1
    Ez az egész migráns téma hazavágja a fejlődést. Fejlesztések helyett tartásdíjra és biztonságra kell költekezzenek.