Szekeres Viktor

Jó lesz a július a mozikban

Új Marvel-film, egy ütős scifi, Arnold és a Terminátor, óriás PacManek, az elmúlt évek legütősebb komédiájának folytatása, és még a Gru minyonjai is érkeznek a hónapban.

Hányszor voltál moziban júniusban?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
Ha valamikor azt állíthatjuk, hogy a havi moziműsor minden igényt kielégít, akkor arra most kerülhet sor, ugyanis a magyar mozik kínálata igen sokszínű lesz ezúttal. Már másodikától hatalmas csatára kerülhetne sor, ha Amerikában lennénk, ott ugyanis a Magic Mike XXL (Magic Mike XXL) és a Terminátor: Genisys (Terminator: Genisys) nagy küzdelmet fog folytatni a bevételi toplista első helyéért, itthon azonban nehéz elképzelni, hogy utóbbi a gyenge kritikák ellenére alulmaradjon a Channing Tatum által vezetett chippendale fiúk ellen.

A két film mellett a többi heti premiernek nem is lesz sok esélye. Mondjuk a rendszerváltás előtti homoszexualitás életről szóló Meleg férfiak, hideg diktatúrák és a bécsi Szépművészeti Múzeum felújításáról szóló A nagy múzeum (Das große Museum) című dokumentumfilmek műfajuk miatt eleve nehezebben eladhatóak, viszont a válófélben lévő, karrierista, gyereküket a párjuknak lepasszolni óhajtó szülőkről szóló francia komédia, az Apu vagy anyu? (Papa ou maman) ígéretesnek tűnik elsőre, bár a sztárok hiányát meg fogja érezni.


Akasztófa

Július kilencedikétől is öt új film indul el (remélhetőleg) hódító útjára. A horror műfajának rajongói egy újabb hazai premiernek, az Akasztófa (The Gallows) címűnek örülhetnek, mindenki más pedig a Gru-spinoffjának, a Minyonoknak (Minions). A többi filmnek komolyabb közönség elérésére megint nem lesz sok esélye, főleg, hogy az egyik, az Amy - Az Amy Winehouse-sztori (Amy) ismét csak egy, korábban nem látott, archív felvételekre építő dokumentumfilm. Cserébe viszont mind a brazil A második anya (Que Horas Ela Volta?), mely egy házvezetőnő anyáról és rég látott lányáról szól, mind pedig a Who Am I - Egy rendszer sincs biztonságban (Who Am I - Kein System ist sicher) nagyon erős lett. (Utóbbi egy német hackeres thriller.)


Who Am I - Egy rendszer sincs biztonságban

Július 16-án is érkezik egy fix, kommersz siker: a Ted 2.-re (Ted 2) valószínűleg kár is szót fecsérelni, akit érdekelhet, az pontosan tudja, hogy miről van szó. Ezen a mozis héten egy-egy bemutatóval a Mozinet és a Cirko Film is jelentkezik. Előbbi a horvát Szerelemszigettel (Love Island) ismertet meg minket, ami egy kapcsolati komédia lesz (egy horvát szigeten, naná!), míg utóbbi a Taxi Teheránt (Taxi) mutatja be, mely az iráni Jafar Panahi legújabb filmje. Az egykor politikai okokból házi őrizetre ítélt rendező taxis beszélgetéseinek középpontjában közéleti témák állnak. (Panahi korábban olyan remek filmeket készített korábban, mint A fehér léggömb vagy A tükör.)


Önkívület

A július 23-i mozis héten eldőlhet, hogy okoz-e akkora meglepetést A Hangya (Ant-Man), mint tavaly A galaxis őrzői - a Marvel Studios mindenképpen reménykedik benne. Nem sokkal a világpremier után ekkortól lesz látható itthon a Ben Kinsgley és Ryan Reynolds főszereplésével készült Önkívület (Self/less) is, melyben egy dúsgazdag, de halálos beteg ember a tudatát egy fiatal testbe helyezi át.


Magic Mike XXL

A hét további premierjei igen széles skálát fednek le. Helen Hunt rendezésében egy szörfös komédia, a Hullámlovasok (Ride) érkezik, a japán Tokió felett az ég (Ten no Chasuke) egy romantikus fantasy-komédia lesz, melynek egy része a Mennyországban játszódik, míg a francia A Bélier család (La famille Bélier) ugyancsak vígjáték, csak éppen Franciaországból - ebben egy siketnéma család egyetlen beszélő tagjának kell döntenie sajátmaga és szülei vágyai között. Az említettek mellett még ezen a napon kerül mozikba itthon a Hercegnők éjszakája (A Royal Night Out) című angol romantikus dráma, mely valós események alapján készült és Erzsébet, valamint Margaret hercegnő 1945-ös kalandjainak krónikája.


Tokió felett az ég

Az utolsó július mozis hétre, ami harmincadikán kezdődik, négy film maradt, melyek közül a játéktermi játékoknak álcázott űrlények támadásáról szóló Pixel (Pixels) tűnik a sikerre legesélyesebbnek. De láthatjuk Russell Crowe rendezését, az Akihez beszél a földet (The Water Diviner), melyben egy apa Gallipoli után három eltűnt fiát keresve Törökországba utazik. A hét kötelező filmje a Papírvárosok (Paper Towns) lesz, mely A robot és Frank rendezőjének új filmje, ami a Csillagainkban a hiba írójának másik könyve alapján készült és egy afféle coming-of-age road movie lesz. A hónap utolsó premierje a Münó, a holdbéli manó (Mune, le gardien de la lune), egy francia animáció.


Pixel

Melyik júliusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Terminator: Genisys
  • Minyonok
  • Ted 2
  • Pixel
  • Valamelyik a többi premier közül
Augusztusban sem lesz megállás, ami a mozis premiereket illeti, hiszen jó pár nagyszabású film érkezik, többek között a Mission: Impossible legújabb része és a Fantasztikus Négyes rebootja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)