MTI

Április elsejétől nem tiltja a Skype-ot és a Vibert a Vodafone

Április elsejétől a Vodafone Magyarország minden jelenleg forgalmazott, mobilinternet hozzáférést is tartalmazó lakossági előfizetéses csomagjában szabadon, korlátozás nélkül lehet használni VoIP, azaz internet protokoll alapú hang- és üzenetküldő alkalmazásokat a Vodafone 98,4%-os lefedettségű mobil szélessávú hálózatán, jelentette be Diego Massidda vezérigazgató.

A bejelentés a jelenlegi lakossági Go, Go+, valamint a Red csomagok előfizetőire, a MobilNet (Basic, M, L, XL) mobilinternetes adatcsomagok felhasználóira és az Üzleti Red, a Vállalkozói Fix és Osztható csomagok előfizetőire vonatkozik. Magyarországon a Vodafone vezette be elsőként a korlátlan hívás és SMS küldés lehetőségét, emlékeztetett Massidda. Mint mondta, a Vodafone most Magyarországon szintén az elsők között vezeti ki a VoIP korlátozást és teszi szabadon használhatóvá az internet alapú hanghívást illetve chat szolgáltatást kínáló alkalmazásokat.

A mobilinternet és az okostelefonok elterjedésével az internet alapú hanghívások, illetve chat szolgáltatások egyre népszerűbbek és a megbízható, nagy kapacitással és országos lefedettséggel rendelkező szélessávú mobiladat hálózatunk magas színvonalú ügyfélélményt tesz lehetővé a VOIP szolgáltatások használata esetén, mondta Diego Massidda.

A Vodafone előfizetőinek mindezek mellett a rendelkezésükre áll a Vodafone saját, Vodafone Message+ nevű üzenetküldő alkalmazása is. A 2.3 vagy ennél frissebb verziójú Android operációs rendszeren elérhető Message+ alkalmazás képes a csoportos kommunikációra, a fényképek, zenék, videók, illetve földrajzi koordináták megosztására is. A Vodafone Message+ segítségével az üzenetek akkor is továbbításra kerülnek, ha partner nem Vodafone felhasználó, illetve ha épp nem érhető el. Az alkalmazás letölthető a Google Play alkalmazásboltból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #2
    Nem az adókhoz van ennek köze? Mert a Voip hívás nem szímt bele a telekommunikációs adóba, éppen ezért akarták bevezetni a hülye netadót. Talán a vodánál rájöttek, hogy érdemesebb egyfajta ISP szerepbe költözni, elvégre a netért is fizetni kell a usernek, így viszont az nem minősül adózandó bevételnek. Ha jól tudom...
  • Inquisitor #1
    Amúgy LOL, nehezen hiszem, hogy a többi 3000 féle VoIp szoftvert mind letiltották. :D
    Nekem rémlik, hogy pl. CacaoTalk elég népszerű volt Vodás emberkéknél.