Szekeres Viktor

Förtelmes főnökök 2 - Van, amiből nem lehet várat építeni

Ugyanaz pepitában, de az első rész rajongóinak pontosan ez kell, így ők minden bizonnyal elégedetten fognak felállni a film után.

Hogy tetszett a Förtelmes f?nökök 2?
  • Tetszett, jó film
  • Közepes lett
  • Gyengén sikerült
Fura nyár volt a 2011-es, mintha mozizók ízlése kissé kisiklott volna komédiák tekintetében, hiszen olyan filmeket vittek sikerre, mint a Rossz tanár, a Förtelmes főnökök vagy a Koszorúslányok. Persze szó se róla, utóbbi széles körben is elismert volt, s míg a Rossz tanár tényleg nagyon gyenge lett, a Förtelmes főnökök hozott egy megbízható középszert helyenként ütős poénokkal. De egyik sem feltétlenül szolgált rá a nagy sikerre.


A Förtelmes főnökök esetében nem igazán tűnt úgy, hogy továbbvihető a koncepció, de Hollywood a Másnaposok után is megcsinálta a Másnaposok 1,5-et, így ezúttal sem okozott gondot az újrázás - igaz erre már nem három három 100 milliós komédiát produkáló Seth Gordonnal a rendezői székben került sor rá. A némiképp megváltozott felállás ellenére a készítői gárda úgy gondolta, hogy az a legbiztosabb, ha CRTL+C - CTRL+V-módra állnak hozzá a második részhez.

Dale, Nick és Kurt visszatért (valaki emlékezett a neveikre? nem baj, most egy poénnak köszönhetően örökre megtanuljuk), s hogy kiszúrjanak a rendszerrel, saját maguk urai lesznek, vállalkozni kezdenek mondván nincs nekik szükségük főnökre. Kár, hogy így is kibabrálnak csúnyán velük, amire a válasz teljesen logikus módon csakis egy botcsinálta emberrablás lehet. És ettől a ponttól a film eleje óta az emelkedőn lassan felfele cammogó hullámvasút elindul lefelé. És sajnos a lejtmenetben nagyon kevés hullámhegy fért bele, inkább csak a végletekig elhúzott, idővel humortalanná váló jeleneteket látunk, meg ugyanazokat a poénokat ötödjére, sőt tizedjére is.


Szó se róla, vannak a Förtelmes főnökök 2-nek jó pillanatai, de azok meglepetésre nem az erőltetetten ismét a filmbe tuszkolt visszatérő karakterekhez (Aniston, Spacey, Foxx) fűződnek, pedig arra számítottunk, hogy, ha más nem, akkor ők legalább hozni fogják magukat. De nem, a komédia legjobban sikerült figurája az újonnan érkező Chris Pine elrabolt karaktere, felüdülés volt a színészt ilyen szerepben felszabadultan játszva látni.

A Förtelmes főnökök 2 elég sok mindenben hajaz az első részre, ami egyeseknek rossz hír lesz, másoknak pedig jó. Rossz hír, mert kissé repetitívnek hat a film, de a készítők úgy tűnik, hogy tisztában voltak azzal, hogy ami nincs elromolva, azt nem is kell megjavítani. És a hír jó is egyben, hiszen aki azért ül be a filmre, mert imádta az első epizódot, az pontosan ugyanazt láthatja pepitában, amit eddig is nagyon szeretett. Ugyanazokkal a karakterekkel, ugyanazokkal a dumákkal és ugyanazokkal a szituációkkal.


És ha valaki jó rajongóhoz híven ötször végignevette már az első részt, az most is meg fogja tenni. A többségnek azonban továbbra is kiszámítható, az éretlenebb nézőket célba vevő, megbízható középszer marad a Förtelmes főnökök, felesleges folytatás. Ami közel sem lett annyira szörnyű, de ez csekély vigasz.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Förtelmes főnökök 2 (Horrible Bosses 2)
színes, magyarul beszélő, amerikai komédia, 108 perc, 2014
16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Sean Anders
forgatókönyvíró: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, Michael Markowitz
zeneszerző: Christopher Lennertz
operatőr: Julio Macat
producer: Brett Ratner, John Rickards

szereplők
: Charlie Day (Dale Arbus)
Kevin Spacey (Dave Harken)
Jason Bateman (Nick Hendricks)
Jennifer Aniston (Julia Harris)
Jason Sudeikis (Kurt Buckman)
Suzy Nakamura (Kim)
Chris Pine (Rex)
Christoph Waltz (Bert Hanson)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dynamic #7
    Kíváncsi lennék, hány francia filmet néztél, mondjuk láttál-e háromnál többet, hogy ezt így általánosságban ki mered jelenteni.
  • Narxis #6
    Az első is jó volt, ez is jó lesz trailer alapján.
  • Ender Wiggin #5
    hollywoodban nincs vicces író, színész estbé. az utolsó nagy hollywoodi nevettető 30 éve halott és ő sem amerikai volt.
    szerintem is borzasztóan szar volt az első. szánalmas karakterek vergődése vajon kinek vonzó szórakozás?
  • tamolnar213 #4
    Kamu filmsznobunkat halottuk.
  • Palinko #3
    Szerintem meg a franciák meg az indiaiak a legrosszabbak :D
  • Anonymusx #2
    Annyi sok értelmes film van, miért pont ezeket az amcsi szarokat kell reklámozni? Amerikában csinálják a legszarabb filmeket..
  • Serutekin #1
    Ide is bemásolom hátha megmentem valaki másfél óráját.

    "Az első rész is idegesítő és nagyon gáz volt. Én nem tudtam 20 percnél tovább nézni ezt a fost, mondom tuti nem nekem való (23 éves korom körül nézhettem) na akkor talán anyám. Hát el is aludt rajta kb fél óra után és mondta hogy nem is érdekli. MÉGIS ki nézte meg akkor ezt a szart, mert a Transformers legalább látványos volt, de ez még az sem. "
    Utoljára szerkesztette: Serutekin, 2014.12.01. 10:48:39