12316971501353788406.png
  • Dikkma
    #15
    A Creatine-phosphate az a Creatine. Nincs kreatin, meg kreatin-foszfát. Illetve, van... szóval, a kreatin-monohidrátot eszed meg, és a szervezeted alakítja át kreatin-foszfáttá.
    Ez viszont nem arra van, hogy az oxigén/tápanyagfelvételt növelje, hanem arra, hogy az energia-hordozót (suxx, már nem jut eszembe a neve :( ) vissza tudja alakítani. Leadja a foszfátcsoportot, és MEGVAN!, az adenozin-difoszfáttot visszaalakítsa adenotin-trifoszfáttá. Tehát futsz egy kört, majd 2 perc múlva ugyanannyit tudsz menni. Hosszabb távú futásnál, és 20 percen felüli pihenésnél nem jelentkezik az előnye, mert ennyi idő alatt amúgy is visszaalakul az ATP.
    Persze nekünk most nem a futás, hanem a gyúrás alatt számít ez, de szerintem mindenki belátja, hogy ha egy perc pihenő után nem vesztesz ANNYI erőt, többet tudsz emelni/nyomni, akkor jobban fejlődsz.
    Azt is olvastam, egyszerre 30 gramm fehérjénél nem tud többet felvenni a szervezet.
    Azt nem tudom, zsírosodsz-e, ha Creatine mellett nem gyúrsz valamire, én úgy vettem észre, tökéletesen mindegy nekem, hogy eszem-e vagy sem, gyúrok-e vagy sem, sportolok-e vagy sem, én beálltam 2 éve erre a szánalmas tömegre, és azóta ilyen csoffadt vagyok. Szerencsére már csak 2 hónapig.