• kvp
    #4
    Ez foleg a gyerekek vedelme miatt szukseges, mivel a felnottekrol keszitett valodi kepek alapvetoen nem illegalisak, viszont a kisgyerekekrol semmilyen (valos vagy generalt) kepet nem lehet kesziteni. Mig felnottek eseten is alapvetoen egy barmilyen (hamis vagy titokban keszitett valodi) kep szexualis zaklatasnak minosul, addig kisgyerekek eseten nemi eroszaknak. Mivel egy atlagos biro vagy rendor nem tudja megmondani, hogy a kep valos vagy sem, ezert egyforman kell uldozni, ha tortent valodi fizikai eroszak, ha nem. Nem lehet megmondani csak a kep alapjan.

    A fenti igaz az uj britek koreben nepszeru lefejezos videokra is, bar ott ha az aldozat eletben van, akkor konnyebben ellenorizheto, hogy a felvetel hamis volt-e. Ha nem ellenorizheto, mert nem talaljak az aldozatot (vagy kulfoldon van), akkor cafolatig azt is valosnak kell tekinteni.

    Egyebkent az EU jelenlegi adatvedelmi szabalyai szerint senkirol sem keszitheto semmilyen generalt fenykep vagy video az illeto hivatalos (lehetoleg irasos) beleegyezese nelkul.