• NEXUS6
    #25
    Én is szeretem a szályenszfiksönt! ;)

    De itt még tényleg nem tartunk, ahogy arra Tsuo rámutatott, ma még a szenzorok sem tökéletesek, máshogy, de nem feltetétlenül jobban lát mint az ember. A látott objektumok kategóriákba sorolása, azokhoz kapcsolódóan, az erkölcsi szabályokat is figyelembe vevő eltérő cselekvési tervek kidolgozása még elég messze van.

    Tegnap megyek a Körúton, 10 óra, a szórakozó helyek nyitva. Látok is egy ifjú versenyzőt a villamos sineken bóklászni, próbál a gyalogátkelőn kívül az elég nagy autós forgalmon átvágni. Figyelmeztető jel. Blahánál villamos megálló fullra tele jórészt fiatalokkal, számítok rá, hogy a piroson lelépnek, sebességet vissza veszem. Le is lép egy csapat, akkor veszik csak észre, hogy jövök, amikor rájuk fékezek, visszalépnek.

    Ha 50-nel megyek és ők később lépnek le, nagy eséllyel elcsapom valamelyiket. Robikocsi mit csinál, tesz különbséget a fiatalok és munkából hazafelé csoszogó megfáradt munkásember között, akik tapasztalat szerint kevésbé hajlamosak a meggondolatlanságra, vagy egész egyszerűen adott szitut 20 km/h sebességgel kűzdi le?

    Ha így vagy úgy dönt, de végül balesetet okoz mi lesz a robikocsi megítélése. Lehet, hogy jobb a statisztika, de ha a te kislányodat üti el, te belenyugszol, hogy gyakorlatilag egy programozott gyilkológép kivégezte? Dúrván fogalmazva.