• nkmedve
    #25
    Most komolyan egy teljes háború forgatókönyvét kéred tőlem, vagy pontos hadműveleteket amik követnének egy lehetséges ÉK-i atomtámadást? Még ha szakértő lennék is, munka mellett ilyen részletekbe nem igazán folynék bele (a kommentek stílusát figyelembe véve sok kedvem nem is lenne).
    Hogy Kína lezárja ÉK légterét? Lehet, ahogy más is történhet (pl. az USA is bedob egy atomot ÉK-ba válaszul, ami esetleg magas beosztású kínai és orosz áldozatokkal is jár) millió lehetőség van, de teljesen irreleváns amikor egy világháború szintjén gondolkozunk (kb. senkit nem érdekel már, hogy mi történt a boszniai konfliktusban az I. WH előtt). Az egyetlen lényeges kérdes, hogy Kína és Oo egy ilyen konfliktusban szembe mer-e fordulni az USA+DK+Japán trióval, vagy nem? Ha nem, akkor nyilván elkerülhető egy nagyobb konfliktus, ha viszont igen, akkor aligha...

    Az utóbbi időben folyó kiberháború (USA vs. Oo+Kína), felerősödő orosz imperializmus, gyengülő NATO, növekvő Kínai és Orosz fegyveripar, gyengélkedő (de közben fegyverkezni akaró) Európa, teljesen labilis USA vezetés ami kb. mindenkivel összerúgta a port - ezek nem azt mutatják, hogy annyira erősödne a peace & prosperity a világ hatalmai között, jóformán már most egy modern hidegháborúban vagyunk. Hogy innen milyen irányba mennek a dolgok, az minden szereplő hozzáállásán múlik, de én azt mondanám, hogy bármi áron el kell kerülni, hogy ÉK bevesse az atomot, mert az egy kiszámíthatatlan helyzethez vezetne.