• Caro
    #111
    :)
    Megmosolyogtató, hogy itt milyen sokan, mennyire tisztában vagytok a történelemmel. Annyira, hogy egy-egy gondolatkísérletből következtetni tudtok az elmúlt 10-15000 évre. Szerintem írjatok pár cikket egy-egy a témával foglalkozó folyóiratba. Lehetőleg kiemelve, hogy az összes régész hülyeségeket csinál, mert itt az sg-n úgyis mindenki tud mindent, csak meg kellene őket kérdezni. (https://xkcd.com/793/ ;))

    Szomorú, hogy főleg műszaki emberek ennyire otthon érzik magukat minden területen. Pedig én azt gondoltam, hogy nekünk főleg illene tudni, hogy a tudomány nem arra való, hogy a tévképzeteinket igazolja, hanem hogy megtaláljuk az összefüggéseket.
    És ehhez sokszor arra is szükség van, hogy megkérdőjelezzük amit tudunk vagy tudni vélünk, és be tudjunk fogadni új ismereteket, akkor is, ha az esetleg szemben áll az addigi gondolkodásunkkal, világnézetünkkel.

    Ezért kérnék mindenkit, aki az én állításaimat megkérdőjelezi a korai társadalmak egyenlőségéről, legalább a "Society" szócikket olvassa el a wikipédián, és nézze meg a forrásokat is.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Society
    Ez bárki számára elérhető.

    Ennél viszont sokkal fontosabb, amiről az elején írtam a kritikus, és önkritikus gondolkodás. Többen felvetették nekem (jogosan), hogy egy szerzőtől idéztem. Egy fórumon ezt hadd engedjem meg magamnak.
    De nagyon kérnék mindenkit, ne nézzünk hülyének más területeken dolgozó embereket! Az ő munkájuk legalább annyira nehéz, mint atomreaktort építeni, vagy repülőgépeket tervezni.